Aktuális

Czeglédy Csaba vádlottként áll a bíróság elé

Bors

2021. június 14. hétfő 12:15

Mérföldkőhöz érkezik a héten a 6 és félmilliárdos költségvetési csalás vádjával folyamatban lévő Czeglédy-per. Gyurcsány ügyvédje trükkök százait vetette be, hogy akadályozza, húzza az eljárást, Czeglédy Csaba a héten bíróság elé áll elsőrendű vádlottként – bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás vádjával. Mivel korábban adócsalás és okirathamisítás miatt kétszer is elmarasztalták, visszaesőként és főként a bűnszervezetben való elkövetés miatt akár 20 évet is kaphat. De nem csak Czeglédy vádlotti kihallgatása várható a héten a Kecskeméti Törvényszéken, hanem a büntetőügy kulcsfiguráját, A. Zoltánt is vádlottként kihallgatásra idézték, aki elsőként tett terhelő, feltáró vallomást Czeglédy Csabára.

Forrás: MTI

Szerdán és csütörtökön két fontos tárgyalási nappal folytatódik a Czeglédy Csaba és társai ellen, bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás vádjával folyamatban lévő büntetőper a Kecskeméti Törvényszéken - írja a PestiSrácok.

A szerdai napon az egyik strómant, A. Zoltánt, a büntetőper kulcsfiguráját hallgatják ki vádlottként, majd csütörtökön magát Czeglédyt. 

A portál információi szerint A. Zoltán és Czeglédy is vallomástételre készül.

Mint ismert, A. Zoltán volt az első, aki megbukott, a bebukott makói iskolaszövetkezet aztán az egész hálózatot berántotta. A. Zoltán két évig hallgatott, majd az elsőfokú ítélet kihirdetése előtt vallott. Állítása szerint ő csak a nevét adta ahhoz, hogy Czeglédyék adót tudjanak csalni.

Első fokon a 3 év szabadságvesztésre ítélték.

Czeglédy,a vád szerinti bűnszervezet vezetője az elmúlt két évben vádlottként még nem állt a bírói tanács elé, hogy kihallgathassák.

Mentelmi joggal kétszer próbált kibújni a felelősségre vonás alól. Először miután a letartóztatásból csak egy napra sikerült akkor szabadulnia, a képviselőjelöltségtől is visszalépett. Másodjára, miután a Demokratikus Koalíció EP-listája utolsó helyére tette, a büntetőeljárást is megszüntették ellene. 

A Szegedi Törvényszék kezdte tárgyalni az ügyet, ahol több bíró függetlensége megkérdőjeleződött és kirobbant a rendszerváltás utáni legnagyobb bírósági botrány, végül a Czeglédy-ügy is elkerült Szegedről Kecskemétre. A Kecskeméti Törvényszéknek sem volt könnyű dolga – hónapokon át csak aknákat mentesítettek… két olyan védőt is kizártak, akik perbéli szerepe eljárásjogilag utólag negligálhatta volna az ítéletet. Egyikük a DK szegedi politikusa, másikuk Czeglédy első számú védője, a volt igazságügyi államtitkár, Hankó Faragó Miklós volt.

Ez a nap is eljött: Czeglédy Csabát vádlottként hallgatja meg a bíróság.

A PestiSrácok úgy tudja, hosszú vallomásra készül, ami akár több tárgyalási napot is igénybe vehet.

Közben ismét a mentelmi jogra játszik… bár már nem olyan könnyű a dolga, mert a jelöltség ehhez már kevés. Szombathelyen már elrajtolt a kampány, a DK Czeglédy Csabát támogatja, egyelőre az előválasztáson.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Feltalálták a ruha alatt viselhető műizmokat

origo.hu

Elhagyta a felesége az RTL Klub gyerekverő sorozatsztárját

borsonline.hu

Nincs megegyezés: Jolly szerint Suzy miatt kell albérletben élnie

vg.hu

Földbe állhat jövőre a lakáspiac

ripost.hu

Hat megyére adtak ki riasztást: ekkor érkezhet az enyhítő eső

vg.hu

Derékba törné a magyar felzárkózást az euró

ripost.hu

Nagyon komoly döntést hozott Schobert Norbi legkisebb gyereke

astronet.hu

Júliusi horoszkóp 2022: érezhető változásokat jeleznek a bolygók

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Megszólalt a kivitelező cég, ez okozhatta az épületomlást a Jókai utcában

borsonline.hu

Erotikus fotózást vállalt be a TV2 sztárja, videó is készült közben

borsonline.hu

"Amíg ő nem néz tükörbe és ismeri be, hogy baj van, hiába állok mellette" - Szakított Molnár Gusztáv és felesége

További cikkek

Küzdelem

Igazi csoda: Már nincs kómában az Operett balerinája

Szexi

Lefotózták, az erkélyen villant ki a barna hajú szépség szeméremdombja - fotó