Aktuális

Őrült rockerek: Nicki Sixx háromszor halt meg, Keith Richard meg felszippantotta az apját

Bors

Létrehozva: 2021.06.20.

A metal- és rockbandák sosem mentek a szomszédba egy kis polgárpukkasztásért. Sokszor még rá is játszottak a róluk kialakult – nem mindig pozitív – képre. Ám némelyikükről keringenek olyan legendák, amelyek annyira hajmeresztőek, hogy erősen megkérdôjelezhető a valóságtartalmuk. Még akkor is, ha ők netán egykor dicsekedtek vele.

Forrás: Getty Images

Keith Richards

A Rolling Stones gitárosának a szervezete 1973-ban, turné közben állítólag annyira telítődött droggal, hogy Svájcban teljes vérátömlesztést kellett rajta végrehajtani. Igaz, ő ezt sosem ismerte el. Azt viszont megírta a könyvében is, hogy édesapja hamvait felszippantotta. Amikor ugyanis egy tölgy alá akarta szórni, a szél egy kis adagot a kerti asztalra fújt, és azt nem volt szíve egyszerűen lesöpörni onnan…

Gene Simmons

A Kiss zenekar gátlástalan, szexőrült énekese gyakran dicsekedett azzal, mi- lyen előnyökkel is jár a normálisnál lényegesen hosszabb nyelve. Ám azt már ő is nevetségesnek találta, amikor meggyanúsították, hogy egy tehén nyelvét operáltatta a sajátja helyére, hogy még látványosabb legyen a védjegye.

Kiss

A látványos arcfestéssel fellépő együttes neve tényleg a Lovagok a Sátán Szolgálatában (Knights In Satan’s Servie) rövidítése lenne? A tagok szerint ez egy nagy hülyeség. Csupán annyiról van szó, hogy Peter Criss korábban a Lips (Ajkak) nevű bandában játszott, és úgy gondolta, ennek jó folytatása lenne a Csók, vagyis a Kiss. 

Mick Jagger

A Rolling Stones énekese a szóbeszéd szerint akkori szeretője, Marianne Faithfull énekesnő vaginájából evett meg egy Mars csokiszeletet. Mindez állítólag 1967-ben történt, amikor a kábítószert kereső rendőrségi razzia Keith Richards házában talált a párosra. Faithfull ezt az állítást mocskos fantáziálásnak nevezte életrajzában, de Jagger is tagadta az egészet.

Ozzy Osbourne

A Black Sabbath énekese viszont 1982. január 20-i koncertjükön tényleg ráharapott egy denevér fe- jére. Mentségére szól, hogy azt hitte, a néző által feldobott állat csak gumikellék, és akkor derült ki a turpisság, amikor az állat vére a szájába folyt. Osbourne emiatt kórházi kezelésre is szorult veszettség gyanúja miatt. 

Frank Zappa

A különc zenészről sok fura mendemondát lehetett hallani, ám a legképtelenebb az volt, hogy fogadásból koncert közben a színpadra ürített. Később már úgy emlegették a sztorit, hogy Alice Cooper könnyített magán, Zappa pedig megkóstolta. Ám a zenész kategorikusan kijelentette, sosem vetemedett ilyen undorító dologra.

ZZ Top

A banda tagjai jó ötletnek tartották, hogy egy igazi állatsereglettel – bölény, marha, keselyű, csörgőkígyó stb. – induljanak az 1976–77-es turnéra. A pittsburghi koncerten aztán elszabadult a pokol, a bölény kitört, és lezúzott kilenc bérelt limuzint a parkolóban. Hát, ez akár még igaz is lehetett…

Stevie Nicks 

A Fleetwood Mac énekesnőjéről pedig az terjedt el, hogy az ütősebb hatás kedvéért a hátsó felével szippantotta fel a drogot. Szegény hiába cáfolta milliószor ezt az őrültséget, miután Rod Stewart beleírta az életrajzába, senki sem mosta le többé róla.

Led Zeppelin

A zenekarról elterjedt az az undorító pletyka, hogy egy hölgyrajongójukat döglött cápával elégítették ki szexuálisan. S ugyan a banda menedzsere, Peter Grant állítólag tényleg megerősítette a sztorit, ez annyira hihetetlenül hangzik, hogy nehéz elhinni, nem csak hírverést akartak ezzel is maguknak?

Nikki Sixx

A legenda szerint a Mötley Crüe basszusgitárosa 1987-ben túltolta a féktelen bulizást, háromszor halt meg egy nap alatt, s végül mened- zsere baseballütővel verte vissza az életbe. Kétségtelen, hogy Sixx nem vetette meg az italt és a drogokat, de azért ez már tőle is túlzás lett volna volna.

Van Halen

Az együttes 1980-ban a hírek szerint egy barna M&M csokigolyó miatt verte szét az öltözőjét. Sztárallűrjeik között ugyanis szerepelt többek között, hogy egy tál ilyen csokit kellett nekik feltálalni, de egyetlen barna szem sem lehetett benne. Mert amennyiben igen, annak súlyos következményei lesznek. A kár mindenesetre 240 ezer dollárra (68 millió Ft) rúgott.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek