Aktuális

Most már anyáznak is a budapestiek a Clark Ádám téri virágágyás miatt

Bors

Létrehozva: 2021.06.14.

Dühöngenek a budapestiek: döbbenetes látvány fogad minket a Clark Ádám téren! Eltűnt a gyöngyörű virágágyás, ami sok-sok évtizede volt ott, és hála a “zöld” városvezetésnek, most betontenger van a helyén. Épült egy körforgalom biciklisávval – de olyan, ami még a biciklisták szerint is életveszélyes.

Forrás: Ripost

A főpolgármester kiütötte a biztosítékot a budapestieknél. Megsemmisítette az ikonikus virágágyást csak azért, hogy itt is biciklisávot alakítson ki, ami ráadásul még életveszélyes is lesz. A kerékpárosok a Fő utcából érkeznek meg, és az ő sávjuk a belső körbe került, ahol kerékpáros és autós együtt haladhat majd, egymást fogják kerülgetni a Lánchíd lezárása miatt kialakuló dugóban. Az agyrém maguk a bringások sem támogatják, az erre tekerők közül többen is életveszélyesnek nyilvánították.

Karácsony azt a magyarázatot adta érthetetlen ötletére, hogy „átmenetileg bevonják a területet a forgalomba, hogy enyhítsék az autósok kellemetlenségeit”.

– Karácsony „ötletszerűen” locsolja a sárga festéket a fővárosban, ami nemcsak dugókat okoz, hanem veszélyes is – így fogalmazott Fürjes Balázs, a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár. Az “új” Clark Ádám tér pont ezt erősíti meg: a következő több mint egy évben a biciklisek az autók és a munkagépek között fognak életveszélyesen egyensúlyozni, ráadásul még nagyobb dugó lesz.

De a politikusok véleményénél is fontosabb az emberek véleménye, akik mára már eljutottak odáig, hogy anyázzák a főpolgármester. A mertopol.hu-n pedig elolvasható, milyen nagy a düh az emberekben a legendás virágágyás elvesztése miatt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek