Így lesz kívül ropogós, belül lágy a pavlova desszert

Így lesz kívül ropogós, belül lágy a pavlova desszert

desszert
PUBLIKÁLÁS: 2021. május 16. 14:00
Friss gyümölccsel, például eperrel nincs is jobb a pavlovánál, amihez jól fel tudjuk használni a megmaradt tojásfehérjét.
Bors

Habár egy egyszerű habcsóktorta, mégsem olyan egyszerű, hiszen akkor az igazi, ha kívül szilárd, belül viszont krémes.

Az alaprecepthez mindössze négy hozzávaló kell

4 tojás fehérje

20 dkg porcukorral

1 csapott evőkanál étkezési keményítő

1 teáskanál citromlé

Fontos, hogy a tojásfehérje szobahőmérsékletű legyen, és az is, hogy úgy verjük fel, hogy amikor már habos, kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, s minden következő kanál előtt legalább egy percig verjük az elektromos habverővel.

Az utolsó kanálnál adjuk hozzá a keményítőt és a citromlevet.

Mire elfogynak a hozzávalók, a masszának csillogó fehérnek, keménynek kell lennie.

Sütőapírral bélelt tepsibe kanállal korongot formázunk belőle, majd 150 C fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre, majd 120 C fokra csökkentjük a hőt és további 20-30 percig szárítjuk.

Kikapcsoljuk a sütőt, kitámasztjuk az ajtaját, és így hagyjuk kihűlni a habcsókot.

Tipp: tálaláskor friss gyümölcsöt, lekvárt, vagy tejszínhabot kanalazunk rá.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.