Aktuális

Boldogok a budapestiek, hogy a javuló járványhelyzet miatt megszűnik az ingyenes parkolás

Bors

2021. május 20. csütörtök 12:15

Ötmillió beoltott után megszüntetheti a kormány az ingyenes parkolást, amelyet azért hoztak, hogy az emberek ne a tömegközlekedési eszközöket válasszák. Bár az intézkedésnek is köszönhetően lecsengőben van a járvány, sokan annak is örülnek, hogy végre kevesebb parkoló autó lesz a belvárosokban.

Rögtönzött fővárosi túránk legelején feltűnt, hogy mennyi az „elakadt”, „lerobbant” jármű a budapesti Mester utcában, melynek az az oka, hogy az ingyenes parkolás bevezetése óta szinte lehetetlen szabad helyet találni.

– Itt van üzletem, de lassan úgy járok, mint a nyuszika a viccben, aki hiába akarja kinyitni a boltját, a sorban állók mindig hátraparancsolják. – viccelődött Medgyesi Pál, aki egy sörözőt üzemeltet a környéken.

Az utcában lakók úgy vélik, bár a szándék jó volt, az ingyenességgel a helyi lakosok élete teljesen megváltozott, mert a dolgozni járók elfoglalják a parkolóhelyeket, ezáltal ők nem tudnak az otthonuk közelében megállni.

– Szerencsés vagyok, hogy van mélygarázsom, de bosszant ez a rengeteg autó. Ha vendégek jönnek hozzám, akkor 20 percet is tekeregniük kell, mire találnak helyet – mesélte Kertész Zsófia.

A kormány helyesen a vészhelyzetre hivatkozva kétszer is ingyenessé tette a közterületi parkolás, mert a járvány miatt biztonságosabb volt ez a közlekedési forma, mint a tömött buszokon utazni. A döntés miatt azonban a nagyvárosok centrumai zsúfolásig teltek autókkal. A fizetős parkolást éppen ezért vezették be számos nagyvárosában, hogy a járművek ne árasszák el a központokat. 

A kérdés igencsak megosztotta eddig is az embereket. Országosan inkább támogatták a bevezetett intézkedést, de ott, ahol ez valóban probléma, például Budapesten, az emberek többsége örül annak, hogy az enyhítés következő lépéseként újra fizetős lesz a parkolás.

További cikkek

Pedofil

7 éves kora óta zaklatta lányát a horrorapa, közös gyerekük is született

Kínos

Purhabbal akarta kezelni férje férfiasságát, nagyon rossz vége lett

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

life.hu

Melltartó nélkül mutatta meg formás idomait Emily Ratajkowski - Fotó (18+)

beol.hu

Egy kilenc éves kislányt zaklatott a dombiratosi kamuprofilos

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

origo.hu

Marhákra kiadott gázkibocsátási tanúsítvány miatt lehet botrány az USA-ban

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke hajú lány tűnt el – családja könyörög a segítségért

origo.hu

A megengedett sebesség duplájával mértek be egy autóst a 4-esen, kártyával azonnal fizetett

mandiner.hu

„Elképesztő sorok voltak” – írta Jámbor az aláírásgyűjtésről, aztán jött Hont, és megmutatta a valóságot

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista