Aktuális

Szívszaggató segélykiáltás: Eltűnt egy súlyos beteg magyar családanya Bécsben

Bors

2021. május 21. péntek 20:45

Napok óta elkeseredetten keresi a súlyos cukorbetegségben szenvedő, Bécsben élő édesanyját egy magyar testvérpár. Kispetik Margitot februárban összeesve találták meg. Akkor a kórházban újraélesztették és lélegeztetőgépre kötötték, de már kiengedték. A család most a legrosszabbtól tart.

Kispetik Margit közel 10 éve költözött Bécsbe az akkori élettársával. Vele azóta szakított, és egy magyar barátnőjével kezdett közösen lakást bérelni.

– A testvéremmel régóta terveztük, hogy hazahozzuk, mert voltak lelki problémái a családja nélkül. Becsülettel dolgozott, hogy kintről támogassa a családját – mondta a Borsnak Margit lánya, Evelin.

A családanyát egy februári napon a lakásában összeesve találta meg a lakótársa. Akkor kórházba szállították, ahol újraélesztették és lélegeztetőgépre kötötték. Kiderült, hogy a cukorbetegség legsúlyosabb változatában szenved. Azóta kiengedték, ám a héten újabb baj érte. Evelin és testvére, Vivien hiába próbálta felhívni telefonon, nem érték utol, ráadásul vissza sem hívta őket. Mivel ez Margitra nem jellemző, a lányok gyanakodni kezdtek.

Beszéltünk a lakótársával, aki elmondta, hogy édesanyám kedd este kutyát sétáltatni és üdítőt vásárolni indult el otthonról. Nem vitte magával a mobiltelefonját, és ami még nagyobb baj, az inzulinkészülékét sem. Ez számára életveszélyes – szögezte le az aggódó gyermek.

A család a kint élő ismerősei segítségével már a helyi rendőrségen bejelentést is tett, illetve végigkérdezték a környékbeli kórházakat is, de a családanyát egyelőre nem találják.

Mindenkit arra kérünk, ha bármit tud édesanyánkról, segítsen! Szeretnénk őt visszakapni! – kérte a 22 éves lány, akit sokáig édesapja, majd nővére nevelt Margit távollétében.

– Anyu mindig is gondoskodott rólunk! Nehéz lenne nála jobb anyát elképzelni. Az utolsó centjeit is odaadná nekünk, de most inkább mi szeretnénk őt támogatni, persze mindenekelőtt biztonságban tudni.

További cikkek

Időjárás

Most közölték a meteorológusok: rettenetes, ami mindjárt átvonul az országon

Baleset

Az egész utat lezárták, akkora baleset történt Heves megyében

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

HVG-s főszerkesztő a Die Pressenek: Orbán elszámolta magát szövetségesei tekintetében

metropol.hu

Betelt nála a pohár – A királynő kizárhatja Meghant és Harryt a családból

origo.hu

Újabb adóügyi sikert ért el Magyarország Brüsszelben

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

boon.hu

Magyar zenész háza égett le hajnalban Budapesten

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

vg.hu

Milliókat nyerhetnek a kisvállalkozások a ma nyíló pályázaton

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelés – szomorú, hogy kiestünk, de megérdemeltük

life.hu

Tragédia: egy magyar zenész háza égett le hajnalban Budapesten

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában