Aktuális

A Bors elintézte, a razzia folytatódik – 50 embert vettek elő a rettegett kőbányai buszokon

Bors

2021. április 6. kedd 10:30

Betartotta a Bors napilap cikke után tett ígéretét a BKV és a BKK, fokozott ellenőrzést tartanak a rettegett 9-es és 151-es buszjáratokon. Legutóbb két napos razziát tartottak, 50 intézkedésre került sor.

Forrás: BKK

A BKK és a rendőrség első 9-es és 151-es buszos razziáján a Bors is ott volt a járőrök mellett. Már a reggeli órákban előállítottak egy körözött férfit, egy másikat pedig maszkhasználat elmulasztásáért megbírságoltak. A második összehangolt akció még sikeresebb volt: 50 emberrel szemben kellett intézkedni. Az ellenőrzés nemcsak a buszokon, azok megállóhelyein is zajlott, a rendőrség, a Budapesti Közlekedési Központ biztonsági szolgálata és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársaival.

A rendőrök három embert elfogatóparancs alapján elfogtak, négyet testi sértés, kábítószer birtoklása, valamint lopások gyanúja miatt, egyet pedig tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt állítottak elő.

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 21 embert feljelentettek és 16-ra helyszíni bírságot szabtak ki. Ugyancsak feljelentettek, illetve megbírságoltak egy-egy embert, mert közterületen szeszes italt fogyasztott.

Félnek felszállni az atrocitások miatt

A 9-es és a 151-es buszokra az idősebb korosztály és a gyermekükkel egyedül utazó édesanyák inkább már fel sem szállnak, napi szinten történnek drogos atrocitások. A kábítószertől „megerősödött” függők napi szinten támadnak, lopnak és rabolnak. A Bors többször is beszámolt a buszokon az utóbbi időben egyre gyakrabban előforduló incidensekről, áldatlan állapotokról. Március 27-én például egy férfi ütötte meg utastársát, mert az nem viselt maszkot. De megosztotta velünk egy édesanya is a történetét, aki két autista gyermeke életéért rettegett, mert egy kiszámíthatatlan viselkedésű férfi kést szegezett rájuk. De több megütött, megrúgott sértettről is van tudomásunk, és ez csak a jéghegy csúcsa. A 9-es buszról volt, hogy egy férfi lerángatott egy nőt, akit a megállóban megpróbált megerőszakolni.

Ezután is folyamatosan lesz az ellenőrzés

A Borsnak korábban a BKV és a BKK elárulta, hogy a járművezetők is panaszkodtak már a körülmények miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ a BRFK-val karöltve 2021. március 11-e óta fokozottan foglalkozik a kőbányai vonalakon utazók biztonságérzetével

A 9-es és a 151-es autóbuszon rendszeres közös jelenlétet biztosítunk. A járőrök a végállomásokon, megállóhelyeken és az említett járatokon is jelen lesznek 2021. március 31-én és április 1-jén. Az akcióban Kőbánya alsó vasútállomás és a Harminckettesek tere, a 151-es autóbuszon pedig Kőbánya alsó vasútállomás és Kőbánya-Kispest közötti szakasza kerül górcső alá. Munkatársaink lakossági jelzésekre reagálva a következő két napon gyakorlatilag folyamatosan jelen vannak a két járat teljes útvonalán – írta akkor közleményében a rendőrség.

További cikkek

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Tűz

Menekítik az embereket Budapesten, nagy a baj

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

life.hu

Csodálatos hír: megszületett a népszerű színésznő második gyereke - Fotó

vg.hu

Diplomáciával próbálják megelőzni az ukrajnai háborút

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

origo.hu

Tempósan jöhetnek a frissítések a Galaxy mobilokra

nemzetisport.hu

NB I: Örülnék, ha állandó bajnokesélyes lenne a Puskás Akadémia – Hornyák Zsolt

vg.hu

Az egyéjszakás kalandoknak is véget vethet a Covid

mandiner.hu

Márki-Zay Gulyás Mártonról: Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!

life.hu

A Covid ölte meg a 25 éves magyar kismamát, férje zokogva beszélt a tragédiáról

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

origo.hu

Elszaladt egy raklap térkőért a tüzépre, az autójától mindenkinek elakadt a lélegzete