Aktuális

Nem minden hős visel köpenyt: A tüdőrák után a koronvírust is legyőzte a lelkes véradó nyugdíjas

Bors

Létrehozva: 2021.04.18.

A 73 éves volt amerikai katonáról legutóbbi véradásán immáron a 400. litert csapolták le.

Forrás: Pexels.com

Nem elég, hogy az egykoron Vietnámban harcoló Carl Schuck diadalmaskodott az őt kínzó tüdőrák, valamint napjaink leghírhedtebb ellensége, a koronavírus felett, az idős férfi a napokban újabb mérföldkövet hagyhatott maga mögött:

elérte a 100. gallon, vagyis a 400. liter általa adományozott vért.

Schuck ezzel egy olyan elit klubba lépett be, amely kevesebb, mint 300 floridai állampolgárt számlál. Ezen férfiak és nők a Második Világháború befejezésekor váltak lelkes véradóvá – írta meg a People.

Carl 19 éves korában kezdte, a dicséretes gyakorlatot pedig 1966-tól 1970-ig tartó katonaéveiben is folytatta, míg az amerikai légerőnél szolgált.

A jellemzően rákos páciensek, krónikus betegségekkel élők, illetve életveszélyes sérülést szenvedők kezelésében alkalmazott vérlemezkék létfontosságúak a túléléshez

- hangsúlyozza az Amerikai Vöröskereszt.

Carl Schuckról éppen a 96. gallont csapolták le, miután megtudta, hogy tüdőrákja van, amelynek sikeres legyőzését követően, 3 évvel később a COVID első hulláma is lecsapott a férfira, de ő nem adta fel.

Három hetet töltött a kórházban, az első 15 napban lélegeztetőgépre kötve.

Az örök túlélő Schuck felépülését követően 2020. április 10-én tért haza, és azóta is büszkén jár vért adni. Mint mondja, ez egyáltalán nem nagy ördöngősség, elvégre ő úgy tanulta, hogy az embernek segítenie kell felebarátján, ő pedig addig boldog, amíg képes erre.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek