Aktuális

Csattant a bilincs: Járőrözni ment a rendőrséggel a Bors – videó

Bors

2021. április 1. csütörtök 09:30

A rendőrség, a BKK és a Bors összehangolt akcióban ellenőrizte az utóbbi időben kétes hírnevet szerzett 9-es buszjáratot. A zsaruk és a közlekedési központ munkatársai igazoltattak, figyelmeztettek, sőt még a bilincs is előkerült.

Forrás: Dombóvári Tamás

Aki valaha is ült már a BKV járatain, az ismeri azt az érzést, amikor felszáll egy kissé kekeckedőbb, agresszívabb embertársunk, és az addigi kellemes utazás feszengő rémálommá válik. Ilyenkor még abban sem lehetünk egészen biztosak, hogy az utazás végén épségben, vagyontárgyainkkal együtt érünk majd haza.

Az elmúlt időben többször lehetett hallani olyan esetekről, amikor egy-egy tömegközlekedési eszközön bántalmaztak, vagy kiraboltak egy-egy utast. Lapunk többször is beszámolt a budapesti 9-es és a 151-es buszokon az utóbbi időben előforduló incidensekről, áldatlan állapotokról. Március 27-én például egy férfi ütötte meg utastársát, mert az nem viselt maszkot.

De előfordult olyan is, hogy egy fiatal lányt akartak megerőszakolni a buszmegállóban, mert az elkövetőnek túlságosan megtetszett a hölgy. A mindennapos lopásokra, hangoskodásokra, őrjöngésekre pedig már fel sem kapjuk a fejünket. A Borsban megjelent erről szóló cikkek nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a BKK úgy döntött: egy összehangolt akció keretében gatyába rázza a hírhedt buszjáratokat.

– A Budapesti Közlekedési Központ a BRFK-val karöltve 2021. március 11-e óta fokozottan foglalkozik a kőbányai vonalakon utazók biztonságérzetével. A 9-es és a 151-es autóbuszon rendszeres közös jelenlétet biztosítunk. A járőrök a végállomásokon, megállóhelyeken és az említett járatokon is jelen lesznek 2021. március 31-én és április 1-jén. Az akcióban Kőbánya alsó vasútállomás és a Harminckettesek tere, a 151-es autóbuszon pedig Kőbánya alsó vasútállomás és Kőbánya-Kispest közötti szakasza kerül górcső alá. Munkatársaink lakossági jelzésekre reagálva a következő két napon gyakorlatilag folyamatosan jelen vannak a két járat teljes útvonalán – áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

Tegnap lapunk is részt vett a razzián.

Az ellenőrzés 6:45-kor vette kezdetét, amely során már a reggeli órákban előállítottak egy körözött férfit, egy másikat pedig maszkhasználat elmulasztásáért megbírságoltak. Az említett járatokon többen panaszkodtak a kábítószerek hatása alatt álló vagy részeg közlekedőkre, akik önkívületi állapotban zaklatják a pihenni vágyó utasokat.

A rendőrség és a BKK azt reméli, hogy akciójuk nyomán újra minden utas biztonságban fogja magát érezni a kőbányai buszokon.

Nagyon fontos, aki a közösségi közlekedési eszközön másokat zaklató, fenyegető utast lát, vagy bármilyen bűncselekményt észlel, az jelezze a járművezetőnek, vagy hívja azonnal a 112-es segélyszámot!  – mondta a Borsnak Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályvezetője.

További cikkek

Gyilkosság

Brutális: Kislánya szeme láttára késelte meg barátnője a kétgyermekes apát

FÖLD

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

origo.hu

Elrettentő díjemelés jön egy hazai autós szolgáltatásban

vg.hu

Letartóztatták azt az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

origo.hu

Nem remekelt a Samsung Galaxy S21 széria

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

nemzetisport.hu

FIFA-gála: Messi, Szalah vagy Lewandowski örülhet? – élőben az NSO-n!

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

mandiner.hu

Egy fekete nő középkori sírját találták meg Csehországban

origo.hu

Pornót akartak forgatni, véres és brutális horror lett a vége - videó