Mi a titka a piskótának, hogy levegős legyen és ne essen össze? Ez!

Mi a titka a piskótának, hogy levegős legyen és ne essen össze? Ez!

piskótaszelet
PUBLIKÁLÁS: 2021. április 19. 14:30
Habár egyszerűnek tűnik a piskótatészta sütése, előfordul, hogy nem sikerül. Most eláruljuk a trükkjét, hogyan lesz tökéletes.
Bors

Ahhoz, hogy a piskótánk könnyű, levegős legyen, néhány apró trükkre van csak szükség.

Először is az a lényeg, hogy minél több levegőt juttassunk a tésztába, ezért alaposan habosítsuk ki a tojássárgáját és a fehérjét is a kikeveréskor. Ettől lesz könnyű a tészta. De a lisztet is érdemes átszitálni.

Árt, ha állni hagyjuk

Összeállítás után pedig ne hagyjuk állni a masszát, hanem azonnal süssük ki, mert összeeshet.

Mivel sütéskor a levegő kitágul, akár duplájánál is nagyobbra nő majd a tésztánk.

Így is rásegíthetünk

Tipp: lehet beletenni sütőport, 6 tojásonként fél csomagot (6 gramm), vagy szódabikarbónát, 6 tojásonként 1 mokkáskanálnyit. Ezek szintén lazítanak az állagon.

Fontos még, hogy sütéskor mindig előmelegített sütőbe tegyük, mert hidegben összeeshet, és az első 10-15 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját sem ugyanezért.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.