Ahhoz, hogy a piskótánk könnyű, levegős legyen, néhány apró trükkre van csak szükség.
Először is az a lényeg, hogy minél több levegőt juttassunk a tésztába, ezért alaposan habosítsuk ki a tojássárgáját és a fehérjét is a kikeveréskor. Ettől lesz könnyű a tészta. De a lisztet is érdemes átszitálni.
Összeállítás után pedig ne hagyjuk állni a masszát, hanem azonnal süssük ki, mert összeeshet.
Mivel sütéskor a levegő kitágul, akár duplájánál is nagyobbra nő majd a tésztánk.
Tipp: lehet beletenni sütőport, 6 tojásonként fél csomagot (6 gramm), vagy szódabikarbónát, 6 tojásonként 1 mokkáskanálnyit. Ezek szintén lazítanak az állagon.
Fontos még, hogy sütéskor mindig előmelegített sütőbe tegyük, mert hidegben összeeshet, és az első 10-15 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját sem ugyanezért.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.