Úgy érezzük, nem ez volt az utolsó lezárás – így készülnek a vendéglátósok a nyitásra

Úgy érezzük, nem ez volt az utolsó lezárás – így készülnek a vendéglátósok a nyitásra

étterem
PUBLIKÁLÁS: 2021. április 21. 14:00
Amint az ország átoltottsága eléri a 3 és fél milliót, végre kinyithatnak a vendéglátóegységek teraszai. A legtöbb kerthelyiség már készen áll a vendégek fogadására.
Bors

A koronavírus-járvány minden egyes embert megsanyargatott az országban, így a pandémia természetesen a vendéglátósokra is kihatott.

A több mint egy éve tartó kínkeserves küzdelem most némi reménnyel kecsegteti az ágazatot, ugyanis hamarosan megnyithatják teraszaikat a vendégeik előtt.

Nyúzó Imre étteremtulajdonos szerint a bevételforrás kiesése mellett a legnagyobb kihívást most a csapat megszervezése jelenti, ugyanis rengetegen elhagyták a szakmát, és olyan állást kerestek, ami a járvány ideje alatt is életképes.

– A mi csapatunk már néhány hete összeállt, mert már jó ideje terveztük, kikkel indulunk, ha szabad utat kapunk – mondta a BorsOnline-nak Nyúzó Imre séf, aki szerint sokan gondban vannak azzal, hogy kellő számú alkalmazottat vonultassanak fel a nyitásra.

Természetesen én és minden vendéglátós ismerősöm nagyon örülünk, hogy végre nyithatunk, de a legtöbben már nem hiszünk benne, hogy valaha minden ugyan olyan lehet, mint a koronavírus-járvány kitörése előtt.

Vendéglátós berkekben a legtöbben bizakodunk és pozitívak vagyunk, de igyekszünk felkészülni arra, hogy nem ez volt az utolsó lezárás.

Imre szerint egy ilyen időszakban több lábon kell állni.

– Mivel bármikor bármi történhet, rizikós a helyhez kötött vendéglátás. Így bár a Vokál Rock Bisztró kapuja továbbra is nyitva fog állni, szeretnénk új ötleteket megvalósítani.

Ha a szezon beindul, megnyitjuk az első BBQ mozgó büfénket, hisz ezek a járvány ideje alatt is működhetnek– újságolta az étteremtulajdonos, aki bár bízik benne, hogy véget ér a járvány, szeretne járványtól független megélhetést biztosítani a családjának.

Nyúzó Imre szerint a vendéglátás talpra állása évekbe fog telni, ám véleménye szerint pozitív hozadéka is van a járványhelyzetnek.

– Azt gondolom, hogy leginkább azok az éttermek fognak tudni talpra állni, és azok a vendéglátósok fognak a pályán maradni, akik valóban szívvel lélekkel csinálják ezt az egészet. Szerintem a megélhetési vendéglátósok ki fognak kopni a szakmából, ami által egy pozitív átalakuláson mehet keresztül a magyar vendéglátás.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.