Mit lehet egy főtt tojáson variálni? – tehetik fel a kérdést teljesen jogosan, de azt kell mondjuk: vannak még kiaknázatlan lehetőségek. Bár – mint azt a következő példa is mutatja – meglehet, hogy egyes metódusok jobb, ha nem nagyon terjednek el. Vagy mégis?
Egy ausztrál nő az Aldi Mums Facebook-csoportban osztotta meg egyedi főzési módszerét. Először mutatjuk a végeredményt, mert ez az, ami megosztja a netezőket. Van, akinek nagyon bejön a szokatlan forma, míg más szerint kifejezetten bizarr és egy cseppet sem étvágygerjesztő.
Volt, aki olyannyira megzavarodott a látványtól, hogy szóvá is tette: ez most akkor konzervből jött?
A recept a következő: vegyen pár tojást, törje fel és válassza szét a fehérjét a sárgájától! A fehérjét öntse egy pohárba (ez adja majd a konzervszerű formát), majd állítsa egy lábas vízbe, és kezdje el forralni! (A pohár körül fokozatosan forrjon fel a víz, azaz ne a már lobogó vízbe állítsa a poharat, így elkerülheti az üveg elpattanását.)
Ha a víz felforrt, főzze a fehérjét a pohárban pár percig, majd vegye ki a poharat és állítsa egy hideg vizes edénybe, hogy a tojás megszilárduljon! Ezt követően vájjon egy lyukat a főtt fehérje belsejébe, öntse bele a sárgáját, majd tegye fel újra főni!
Miután kész a hengertojás, egy kés segítségével szedje ki a pohárból! Tálalja szeletelve vagy egyben!
(Természetesen a fehérjét és a sárgáját egyben is meg lehet főzni a vízbe állított pohár segítségével, de úgy nem lesz olyan egyenletes a fehérje-sárgája eloszlás.)
Ne keresgéljen többet!
(Via)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.