Aktuális

Emberekre vadászott a részeg ámokfutó Tapolcán – felkavaró videó

Bors

Létrehozva: 2021.04.08.

Tíz autót tarolt le hat helyszínen fél nap alatt az ittas, K. Zoltán. Az akció végén három zsarunak kellett őt leteperni, ugyanis kiderült: súlyos mentális gondokkal is küzd.

Forrás: Police

Az egész netet bejárta az a videó, melyen egy fehér furgonban ülő sofőr először a rendőrökre húzza a kormányt a tapolcai benzinkútnál, majd pedig egy frissen vásárolt, álló Opelnek rontott padlógázzal. Az esetről akkor a Bors is írt, azonban azóta kiderült, hogy a tök részeg férfinek aznap délelőtt már bevonták a jogosítványát, de délután egy kisteherautóba ülve tovább folytatta az ámokfutást, amely során valósággal vadászott az emberekre: nem kímélt sem autóst, sem gyalogost, sem rendőrt, még gyerekekre is ráhúzta a kormányt.

Árokba lökte a sofőrt, autókat rongált

A férfi szombaton kezdett bele a több napig tartó őrületbe, akkor szerencsére még csak egy villanyóra látta kárát a száguldozásnak. Húsvét hétfőn azonban már világosan látszott, hogy teljesen megkattant: akkor egy őt előző kocsiba hajtott szándékosan a Tapolca közeli Köveskál és Gyulakeszi között, és árokba lökte a sofőrrel együtt. Hamar kiderült, hogy nem csak az esze ment el, de részeg is, így jogosítványát azonnal bevonták. Ez azonban egyáltalán nem zavarta a férfit, délután ugyanis – még mindig részegen – átült egy furgonba, és még az eddigieknél is durvább tombolásba kezdett Tapolcától Monostorapátiig, és vissza: útközben több jelzőtáblának nekirontott, kilenc autót megrongált, és szándékosan neki akart hajtani még több szembejövő autósnak és gyalogosnak is.

Monostorapátinál jött velem szemben, alig tudtam elrántani a kormányt. Utolsó pillanatban rántotta csak vissza. Nem én voltam az egyetlen, akivel ezt csinálta – mesélte lapunknak egy sofőr. Egy gyerekeivel sétáló apára is ráhúzta a kormányt.

Azonnal elrántottam a gyerekeket, amikor láttam, hogy felénk sodródik a járdán. Mielőtt elért volna, visszarántotta a kocsit, és elporzott. Később hallottam, hogy több gyalogos is így járt aznap miatta – ingatta a fejét az apa.

Álló kocsinak ment, és rendőrök közé hajtott

Tapolcára érve is folytatta a zúzást: először az úton helyszínelő rendőrök közé hajtott, majd nyíl egyenesen egy álló Opelbe rohant frontálisan. A kocsiban egy fiatal férfi és 14 éves öccse ültek.
Álltunk a kocsival egy helyben, aztán szemből elképesztően gyorsan belénk jött ez az ember – mesélte a Borsnak a fiatal sofőr. – Nem szálltunk ki azonnal, mert az öcsémet kérdezgettem, hogy jól van-e. Mikor meggyőződtem róla, hogy nem sérült meg, kipattantunk az autóból – mesélte a fiatal. Kiderült, hogy az egy hónapja vásárolt kocsi totál károsra tört.

Feltehetőleg gazdasági totálkáros lett. Emellett szörnyű belegondolni, mi lett volna, ha édesanyám 206-os Peugeot-jával, vagy ne adja Isten a quaddal álltunk volna ott. Kiabáltam is vele, hogy „és ha a 14 éves öcsémnek baja esik”? - mondta szomorúan a sofőr.

Gyógyszert szed a mentális bajokra

Zoltán ezután sem nyugodott, a kocsiból kiszállva hisztériázni kezdett, míg végül három zsarunak kellett őt leteperni. A férfi ismerőseit nem lepte meg Zoltán embervadászata.

Súlyos alkohol problémával és mentális gondokkal küzd évek óta, a korábbi munkahelyéről is az alkohol miatt rúgták ki. Korábban pedig még egy traktort is ellopott – mesélte a lapunknak a férfi egyik ismerőse. Hozzátette, gondjaira gyógyszereket is szed.
Soha többé nem szabadna kocsiba ülnie, mert egyszerűen életveszélyes. Remélem, rácsok mögé kerül, és a jogosítványát egy életre elveszik. De attól tartunk, hogy ez sem jelent garanciát arra, hogy nem ül többé autóba – ingatta a fejét az ismerős.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16757769_auto_resized.jpg
origo.hu

Megjött a hókotrós segíteni, úgy rendet rakott, hogy kő kövön nem maradt utána

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758108_auto_resized.png
metropol.hu

Magyar ételeket kóstoltattak amerikai gyerekekkel, látni kell a reakciójukat – Videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758921_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Putyin elmondta, szerinte mi Ukrajna jövője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16757483_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Majdnem elsírtam magam” – Rúzsa Magdi ikrei ilyen cukin fogadták a Mikulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16755975_auto_resized.jpg
vg.hu

Hidegzuhany a Modernával és a Pfizerrel oltottakra: rejtélyes immunválaszra bukkantak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22800_resized.jpg?avcount=1702229111
origo.hu

Gondolatban már elköltötte a 20 millió forintos fődíjat a Sztárban sztár leszek! énekesnője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16757653_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ünnepi francia bundás kenyér, a legfinomabb karácsonyi reggeli, amit csak készíthetsz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16757264_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kemény szavakkal beszélt Blága Tünde a Miss Universe világversenyről: "Örülök, hogy végre vége"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22690_resized.jpg?avcount=1702229111
mandiner.hu

A fiatalok pénzügyi forradalma - okos döntésektől a gazdag jövőig

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758362_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiakadtak Szoboszlai rajongói; elmondta róla a véleményét a Liverpoolból repült sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22728_resized.jpg?avcount=1702229111
life.hu

Fontos nyomelem, amely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/B0RDPsXnFJ9jRIIOD1fOOkXyW5NadOJRbiMXSzNf37k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg5NTZlMTIyOTE5YzRhYmU4MjEyZjUxMTEwNWUyOTM1.jpg
Szívszorító

Lánya végignézte a szalagavatón elhunyt kiskunhalasi tanár haláltusáját

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/SKjRqUU-A_2ySNw7SbIQOEACdsWUHY6KEsWvHP3AGeM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q3ZDYzMWY2OWVkYjQxMTU4YjYxMDU1ZWQ3NzNlZTAw.jpg
Nobel-díj

Fotókon a pillanat: meghatódva vette át a Nobel-díjat Karikó Katalin és Krausz Ferenc