Aktuális

Súlyos dallamtapadása van? Itt a tuti módszer, amivel elűzheti

Bors

Létrehozva: 2021.04.26.

Mi még nem próbáltuk, de érdemes adni neki egy esélyt, ha beüt a krach.

Nagyjából hetente előfordul mindannyiunkkal, hogy annyira belemászik a fülükbe egy dal, amit a tévében, a rádióban látunk vagy csak úgy eszünkbe jut, hogy akár hosszú órákon vagy napokon keresztül sem tudjuk kiverni a fejünkből.

A dallamtapadásnak nevezett jelenség a felnőtt lakosság 92 százalékát érinti, de arról eddig nem volt pontos ismeretünk, hogy miképp lehet a lehető legrövidebb idő alatt megszabadulni tőle. Most azonban egy ausztrál tudós, az orvosi és biomedikális mérnöki végzettséggel is rendelkezdő Dr. Karl Kruszelnicki azt állítja, megtalálta a megoldást.

Rágózni kell, ezzel ugyanis hamar „lekapcsolhatjuk” agyunkat az idegesítő dalról.

Valamilyen ismeretlen okból ugyanazok az idegpályákon található idegek felelősek az  állkapocs folyamatosan ismétlődő mozgatásához, mint egy zene vagy dallam felidézéséhez – állítja a szakember, aki szerint az emberi agy alapvetően úgy van felépítve, hogy egy zene vagy annak részlete kapcsán aktivizálódjon.

A rágózás mellett működhet még, ha az agyunkat egyszerű feladatokkal, például sudoku- vagy keresztrejtvényfejtéssel, anagrammagyártással, esetleg olvasással próbáljuk lekötni, de az is segíthet, ha a beragadt dalt végighallgatjuk elejétől végéig vagy esetleg kiütjük egy másik dallal. Akkor azonban ne lepődjünk meg, ha az új dal is megtapad és kezdhetünk mindent elölről.

Sok sikert!

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek