Aktuális

Kérjen bocsánatot a magyar emberektől a baloldal! Gyurcsány és társai parlamenti határozatban tiltanák a kínai és orosz vakcinák használatát

Bors

2021. április 11. vasárnap 16:55

Gyurcsány Ferenc vezetésével 50 baloldali képviselő követeli a kínai és az orosz vakcinák felfüggesztését, erről határozati javaslatot nyújtottak be a parlamentnek. Ennek az azonnali visszavonására szólított fel közleményben a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Forrás: AFP

"Akik hónapokon keresztül az oltás ellen kampányoltak és kamu videókkal járatták le a magyar mentősöket és kórházi dolgozókat, azok először kérjenek bocsánatot a magyar emberektől! Felszólítjuk a baloldalt, hogy azonnal vonják vissza azt az országgyűlési határozatot, amelyben ötven baloldali képviselő Gyurcsány Ferenccel az élen a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelte!" – írja közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a baloldali pártok Gyurcsány Ferenc vezetésével egy januári, de változatlanul a parlament előtt levő határozati javaslatban akarják megakadályozni a keleti oltóanyagok használatát. Ez volt a baloldal egyik legdurvább támadása a vakcinák ellen, amihez két kivétellel valamennyi parlamenti képviselőjük a nevét adta (valószínűleg ők is csak azért nem, mert nem voltak bent a parlamentben). 

Az indoklás szövegéből jól látszott, hogy az akció a kínai és az orosz vakcina ellen irányult. (Hiszen folyamatosan arról írtak, amikor a kínai oltóanyagot említették, hogy csak a Brüsszel által engedélyezett vakcinákkal lehessen oltani. Vagyis, orosszal és kínaival ne.) Az öt parlamenti képviselettel rendelkező párt (DK, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd) ötvenkét képviselőjéből ötven támogatta a kezdeményezést, ketten feltehetően csak technikai okok miatt nem írták alá azt – írja az Origo

Fontos hangsúlyozni: Gyurcsányék határozati javaslata változatlanul a parlament előtt van, ezt nem vonták vissza. Éppen a visszavonásra szólította fel a baloldali pártok a fenti közlemény.

További cikkek

Gyilkosság

Brutális: Kislánya szeme láttára késelte meg barátnője a kétgyermekes apát

FÖLD

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

Ez is érdekelhet

vg.hu

Letartóztatták azt az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

mindmegette.hu

Egyszerű, de nagyszerű! Így lesz igazán krémes a paradicsomos tészta húsmentesen

origo.hu

80. születésnapját ünnepelné az egyik legnagyobb boxlegenda, Muhammad Ali

magyarnemzet.hu

Sorozatos, nevetséges hazugságokkal próbál magyarázkodni Bige László

sonline.hu

Holttestet találtak a somogygeszti erdőben a vadászok

origo.hu

Meghalt 99 éves korában Mussolini titokban született lánya

nemzetisport.hu

FTC: bejelentették a nigériai csatár szerződtetését – hivatalos

origo.hu

Megkezdődött a fejlesztés az egykori győri kekszgyár területén

life.hu

5+1 munkakör, ami a következő 25 évben teljesen megszűnhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Montenegró középdöntős; búcsúzott Szlovákia

mandiner.hu

Arcod, amikor a baloldal miniszterelnök-jelöltje doktorrá avat (videó)

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista