Aktuális

Egy sofőrt az M3-as autópálya melletti szántóföld közepébe vezetett a GPS

Bors

2021. április 17. szombat 15:30

Nem mindig hasznos, ha vakon megbízunk a GPS-ben: egy sofőrt ugyanis az M3-as autópálya melletti szántóföld közepébe vezette a megbolydult navigációs rendszer. A férfi csak pár órás várakozás után szabadult ki szorult helyzetéből.

Forrás: Bors

Bár kétségtelenül az egyik leghasznosabb vezetés közben használt segítség a navigációs rendszer, bizony nem mindig jó, ha hallgatunk a GPS-re, ugyanis pórul járhatunk. Így végezte az a sofőr is, aki Gödöllő környékén haladt a kocsijával, és a navigációs rendszerbe vakon megbízva egyenesen egy mocsaras-süppedős szántóföld közepébe hajtott. A kocsi, mintha csak futóhomokba került volna, nem mozdult.

– A navigációt követte a sofőr, az azonban az út helyett egyenesen az M3-as autópálya melletti szántóföldre vezette őt – mesélte a Borsnak Erdős Norbert, az MMM Műszaki Mentők munkatársa, aki aztán a helyszínen segédkezett a szorult helyzetbe került autósnak.

A sofőr olyan szerencsétlen helyre hajtott a kocsival, hogy több órára a mezőgazdasági terület foglya lett, és csak hosszú idő után, speciális gépekkel sikerült őt kimenekíteni. Úgy belesüppedt a földbe, hogy kocsival nem is tudták onnan kihúzni, ahhoz már traktort kellett hívni. A sofőrt ezután csak speciális gépekkel, több órás várakozás után sikerült kiemelnünk a szántóföldről – mesélte a szakember, aki hozzátette: nem ez volt az első eset, hogy a GPS rossz irányba vitte az embereket, ők maguk is többször segédkeztek hasonló helyzetekben.

Az egyik legismertebb történet éppen idén januárban történt, akkor egy fiatal sofőr a soroksári Duna-hídnál hajtott egyenesen a folyóba a navigációs rendszert követve. Mint kiderült, a férfi Soroksárról tartott Csepel felé, a GPS pedig egyenesen a folyónak vezette őt, a 20 éves férfi szentül hitte, hogy egy hídra hajt. Szerencsére, ahogyan ebben az esetben, úgy akkor sem történt tragédia, mindenki sikeresen kimenekült a kocsiból, és sérülések nélkül úszták meg a balesetet.

További cikkek

Hazafiság

Nyitrai Zsolt: a polgárőrség egyfajta modern hazafiságot jelent a mai Magyarországon

Tragédia

Tragédia történt Újpesten, egy holttest hever a panelház előtt

Ez is érdekelhet