Aktuális

Mindig elmész pisilni indulás előtt? Ne tedd, a hólyagod bánja – videó

Bors

Létrehozva: 2021.03.15.

Kinek ne mondta volna az anyukája gyerekkorában, hogy menjen el a mosdóba indulás előtt, ha kell ha nem. Csak a biztonság kedvéért ugye. Egy orvostanhallgató most elárulte, hogy ezzel többet ártunk mint használunk.

Sabrina Bexter, orvostanhallgató arra használja TikTok-profilját, hogy elmondja, miért lehetnek károsak az egészségünkre a gyerekkorban felvett mindennapi szokásaink. 

@nosuchthingastmi

no more peeing just in case!!!!!! ##pelvichealth ##pelvicfloortherapy ##bladderhealth ##urinaryincontinence

♬ original sound - sabrina baxter, SPT

Ilyen szokás az is, amikor úgy is elmegyünk a mosdóba, ha épp nem hív minket a természet, de biztosra akarunk menni, hogy később se kelljen, mivel akkor már nem biztos, hogy a közelben lesz egy WC. 

Ha ez néha-néha előfordul, azzal nincsen semmi gond. De ha ezt gyakran, akár naponta többször is csináljuk, akkor a hólyagunk sose fog megtelni, így nem tud teljes kapacitással dolgozni a szervezetünk. – már akkor is jelezni fog, hogy ideje használnunk a mosdót, amikor még csak félig tele. Ezzel egyre többször kell majd meglátogatnod a mellékehelyiséget – mondja a videójában a lány, aki azt is hozzáteszi, hogy miután már rászoktattad a tested erre a rossz szokásra, nehéz visszarázódni, viszont nem lehetetlen.

Egyre kell odafigyelni: ne essünk pánikba, ha már belekerültünk ebbe az ördögi körbe

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek