Aktuális

Csak semmi pánik! Lesz bőven élelmiszer a boltokban

Bors

2021. március 5. péntek 04:15

Újabb szigorításokról döntött a kormány a koronavírussal szembeni hatékony védekezés érdekében. Március 8-tól március 22-ig bezár- nak a plázák, konditermek, továbbá az óvodák és az általános iskolák sem fogadhatnak gyereket.

Forrás: Bors

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében meghozott szigorítások hasonlóak lesznek, mint egy évvel ezelőtt, a vírus első hullámának időszakában meghozott korlátozások. Az üzletek március 8-tól március 22-ig most is zárva tartanak majd, és csak az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák, dohányboltok, valamint benzinkutak maradhatnak nyitva. A Bors megpróbált utánajárni, hogy a hétvégén számíthatunk-e rohamra a boltokban, bevásárlóközpontokban.

Tele lesznek az üzletek polcai, így nincs ok az aggodalomra, a felhalmozásra pedig végképp semmi szükség – jelentette ki lapunknak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György, aki hangsúlyozta: az élelmiszerboltok nyitvatartása mellett a tranzit- és teherforgalmat sem korlátozzák, ezért zavartalan lesz az ellátás. Azért sem számítunk pánikszerűen megnövekvő vásárlói létszámra az üzletekben, mert tapasztalataink szerint a lakosság már hozzászokott a kialakult helyzethez. Nagyjából tudjuk, mire lehet számítani az elrendelt korlátozások idején, ezért fegyelmezettebb és józanabb hozzáállást várok vásárlóktól – mondta a főtitkár.

De mi a helyzet a plázákkal? A bevásárlóközpontoknak a bútorboltokkal, a konditermekkel és a barkácsáruházakkal együtt jövő hétfőn le kell húzniuk a rolót. Természetesen megkerestük a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségét is.

– Nem számítunk túlságosan nagy tömegre a hétvégén, és természetesen eleget teszünk a kormányrendeletnek – mondta a Borsnak szűkszavúan a főtitkár, Balatoni Judit.

Tehát, ha égető vágy él bennünk, hogy megszerezzük az áhított lábbelit, ütvefúrót vagy plazmatévét, akkor annak hétvégén jött el az ideje. Persze csak a megfelelő óvintézkedések mellett, betartva a másfél méteres távolságot és a maszkhasználatot, ami március 8-tól a rendelet értelmében szabadtéren mindenhol kötelező lesz.

Nyugodtak az emberek

Marton Lenke: Két gyerek van nálunk, a nagyobbik elsős, és ő eddig mehetett iskolába. Most valószínűleg abba kell hagynom a munkát, és otthon kell maradnom, mert a nagyszülők messze vannak, nem tudnak segíteni.

Janikó Gyula: Ha ezzel le lehet lassítani a betegek számának emelkedését, akkor ez egy elfogadható döntés. A lényeg, hogy legfontosabb dolgok nyitva lesznek. Például, ha most egy új cipőt vagy egy új kabátot szeretnék venni, az ráér két hét múlva is. Viszont enni kell, a bolt pedig nyitva lesz.

Pachman Dóra: Nekem ez nem okoz nagy gondot. Ugyanúgy fogom élni az életem, ahogy eddig. Ruhaboltba nem készülök, mert van elég, fodrászhoz még nem esedékes, hogy elmenjek, a konditermet pedig megoldom máshogy. Igazán nem látok nagy hátrányt.

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ÁVH-s ezredes elrabolta a gyerekét, majd elmegyógyintézetben kínoztatta az édesanyát

borsonline.hu

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

she.life.hu

Felnőttként más üzeneteik is lehetnek a meséknek?

hirtv.hu

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

zaol.hu

Átalakított autóval közlekedett egy férfi Zalaszentgróton, búcsút inthetett a forgalmi engedélyének

vg.hu

Annyi a pozitív Covid-teszt a szomszédban, hogy már a külföldi laborok elemzik

mandiner.hu

Úgy tűnik, az ellenzéknek nem lesz köztársaságielnök-jelöltje

ripost.hu

Kulcsár Edina új párja nem mondott igazat? Kínos dologra derült fény

ripost.hu

Kulcsár Edináék válása: Csuti édesanyja összeomlott a hírek hallatán

origo.hu

Drámaian emelkedett Svédországban a nemi erőszakok száma