Aktuális

Csak semmi pánik! Lesz bőven élelmiszer a boltokban

Bors

2021. március 5. péntek 04:15

Újabb szigorításokról döntött a kormány a koronavírussal szembeni hatékony védekezés érdekében. Március 8-tól március 22-ig bezár- nak a plázák, konditermek, továbbá az óvodák és az általános iskolák sem fogadhatnak gyereket.

Forrás: Bors

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében meghozott szigorítások hasonlóak lesznek, mint egy évvel ezelőtt, a vírus első hullámának időszakában meghozott korlátozások. Az üzletek március 8-tól március 22-ig most is zárva tartanak majd, és csak az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák, dohányboltok, valamint benzinkutak maradhatnak nyitva. A Bors megpróbált utánajárni, hogy a hétvégén számíthatunk-e rohamra a boltokban, bevásárlóközpontokban.

Tele lesznek az üzletek polcai, így nincs ok az aggodalomra, a felhalmozásra pedig végképp semmi szükség – jelentette ki lapunknak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György, aki hangsúlyozta: az élelmiszerboltok nyitvatartása mellett a tranzit- és teherforgalmat sem korlátozzák, ezért zavartalan lesz az ellátás. Azért sem számítunk pánikszerűen megnövekvő vásárlói létszámra az üzletekben, mert tapasztalataink szerint a lakosság már hozzászokott a kialakult helyzethez. Nagyjából tudjuk, mire lehet számítani az elrendelt korlátozások idején, ezért fegyelmezettebb és józanabb hozzáállást várok vásárlóktól – mondta a főtitkár.

De mi a helyzet a plázákkal? A bevásárlóközpontoknak a bútorboltokkal, a konditermekkel és a barkácsáruházakkal együtt jövő hétfőn le kell húzniuk a rolót. Természetesen megkerestük a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségét is.

– Nem számítunk túlságosan nagy tömegre a hétvégén, és természetesen eleget teszünk a kormányrendeletnek – mondta a Borsnak szűkszavúan a főtitkár, Balatoni Judit.

Tehát, ha égető vágy él bennünk, hogy megszerezzük az áhított lábbelit, ütvefúrót vagy plazmatévét, akkor annak hétvégén jött el az ideje. Persze csak a megfelelő óvintézkedések mellett, betartva a másfél méteres távolságot és a maszkhasználatot, ami március 8-tól a rendelet értelmében szabadtéren mindenhol kötelező lesz.

Nyugodtak az emberek

Marton Lenke: Két gyerek van nálunk, a nagyobbik elsős, és ő eddig mehetett iskolába. Most valószínűleg abba kell hagynom a munkát, és otthon kell maradnom, mert a nagyszülők messze vannak, nem tudnak segíteni.

Janikó Gyula: Ha ezzel le lehet lassítani a betegek számának emelkedését, akkor ez egy elfogadható döntés. A lényeg, hogy legfontosabb dolgok nyitva lesznek. Például, ha most egy új cipőt vagy egy új kabátot szeretnék venni, az ráér két hét múlva is. Viszont enni kell, a bolt pedig nyitva lesz.

Pachman Dóra: Nekem ez nem okoz nagy gondot. Ugyanúgy fogom élni az életem, ahogy eddig. Ruhaboltba nem készülök, mert van elég, fodrászhoz még nem esedékes, hogy elmenjek, a konditermet pedig megoldom máshogy. Igazán nem látok nagy hátrányt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16045654_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a kemény orosz válasz a Moszkva elleni támadásra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15634_resized.jpg?avcount=1685490309
origo.hu

Miss World Hungary: Kulcsár Edina elárult néhány érdekességet a szépségversenyről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16042599_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Visszatért, de durván megdrágult a Pilóta keksz: ennyibe kerül a kedvelt csemege

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16044417_auto_resized.jpg
vg.hu

Döntött az ukrán parlament, csökkentik a hadkötelezettségi életkort

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16045134_auto_resized.jpg
metropol.hu

Elhunyt a 19 éves magyar focista, akiért az egész ország imádkozott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16045759_auto_resized.png
hirtv.hu

Ókovács Szilveszter 2012 óta igazgatja az Operát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15629_resized.jpg?avcount=1685490309
origo.hu

Ledobta a ruháját a magyar énekesnő, de ennél többet is ígér

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16045357_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kandász Andrea férje is megjárta a Mount Everest-poklot, ezt üzente Suhajda feleségének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16044698_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Júniusi horoszkóp: a Rákok és a Skorpiók készüljenek a küzdésre, a többieknek jó nyaruk lesz

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/05/PWLcwnCAynUN_bKZQEyHPYTqh3mlT8iHnt1cQkOzYlo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q0MjlkMTczMmJhYjRjZmZiOTM3MmEyNGM5MzlmMzRh.jpg
Olaszország

Megmentette felakasztott rabtársa életét a gyerekgyilkos Katalin

https://cdn.borsonline.hu/2023/05/iOu2gdUmFfTRXdS75hQ1GwgWRg12q0m_xZBofAF4F9I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZlZmNkY2ZlMTEwNDQ0NTlhOWFmMWIxZTMzMmZkOWMz.jpg
Tragikus sors

"Gyógyulj meg, kislány!" – olvasóinkat megérintette a 14 éves, műtétre váró Bogi története