Aktuális

Rusvai Miklós elárulta: ekkor tetőzhet a járvány

Bors

Létrehozva: 2021.03.24.

A szennyvízadatok végre azt az eredményt hozták, amit már régóta várnak a szakemberek: több városban csökkent, és ami legfontosabb, sehol sem nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, ami azt jelenti, hamarosan tetőzhet a járvány. A tetőzés után remélhetőleg végre valahára csökkenni kezdenek a szomorú járványtani statisztikák.

Forrás: YouTube

Dr. Rusvai Miklós a 11. heti szennyvízadatok megtekintésekor fellélegzett, ugyanis a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja több nagyváros szennyvízmintáiban végre csökkenő tendenciát mutat.

– Nagy kő esett le a szívemről az adatokat látva, ugyanis éppen erre vártunk.

A mostani adatok alapján továbbra is bizakodó vagyok és fenntartom a korábbi előrejelzésemet, vagyis azt, hogy március utolsó napjaiban tetőzik a járvány – mondta el a BorsOnline-nak a víruskutató.

– Úgy gondolom, a járvány harmadik hulláma egy héten belül tetőzik, majd a járványtani adatok végre fokozatosan csökkenni kezdenek. Ha még többen kérik majd az oltóanyagot, és a vakcinázás még inkább fel tud pörögni, nagy eséllyel május végére akár a teljes nyitást is elérheti az ország. Nem győzöm hangsúlyozni: vakcinázni, vakcinázni, vakcinázni! – emelte ki a szakember, aki szerint az igazi tetőzés a számokban csütörtök és vasárnap közé esik majd.

Az új fertőzöttek, kórházban ápoltak és a lélegeztető gépen lévők száma talán vasárnapig eléri a maximumot, a halottak száma azonban csak jövő hét elején tetőzhet – magyarázta a szakember, aki abban bízik, nyáron végre tényleg eldobhatjuk a maszkokat.

Ez is érdekelheti!

Végre! Örömhírt közölt Müller Cecília

Tiszta vizet öntött a pohárba Karikó Katalin: Elmondta, mitől véd a vakcina

Egyenesen Vuhanból érkezett az új kínai vakcina

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek