A Bors összegyűjtötte a csokoládé öt legjobb tulajdonságát!
Íme:
Ezen bizonyára sokan meglepődnek, pedig igaz. Amennyiben ésszel hódolunk a szenvedélyünknek, egyáltalán nem tesz bennünk kárt. A lényeg, hogy a főétkezések előtt fél órával ildomos elfogyasztani egy kockával, az teltségérzetet vált ki belőlünk, így sokkal kevesebbet fogunk enni. Ha az ebéd vagy vacsora után szintén hagyunk a nyelvünkön elölvadni egy kisebb darabot, az elveszi a kedvünket a nassolástól.
Ez nem azt jelenti, hogy a csokievés helyettesíti a napkrémet, de az étcsokoládéban levő flavanolok valóban megvédik az emberi bőrt a Napfény káros hatásaitól. Ha le is égünk, sokkal hamarabb regenerálódik a hámrétegünk.
Egy finn kutatás megállapította, hogy az áldott állapotban levő nők lényegesen nyugodtabbak, ha naponta megesznek egy kevés finom csokit. A kísérletben résztvevő anyák arról számoltak be, hogy a már megszületett gyermekük sokkal vidámabb és mosolygósabb, mint a csokifogyasztást ellenző kismamák csecsemői.
A legalább 70 százalékos kakaóvajtartalmú csokoládé telis-tele van káliummal, cinkkel és szelénnel, és a hozzájuk hasonló jótékony anyagokban.100 gramm csoki mindemellett a napi vasszükséglet 67 százalékát biztosítja.
A fent már említett kutatócsoport azt is kiderítette, hogy azok az emberek, akik rendszeresen elcsábulnak a barna édességet kínáló üzletek előtt, 17 százalékkal kevesebb valószínűséggel kapnak agyvérzést.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.