Aktuális

Koronavírus idején veszélyes a méregtelenítés

Bors

2021. március 29. hétfő 11:30

A tavaszi méregtelenítés helyett, inkább tuningoljuk immunrendsze- rünket. A koronavírus-járvány idején a legfontosabb, hogy elkerüljük a súlyos tüneteket, ehhez viszont erős szervezetre van szükség.

Forrás: Shutterstock

A szakértő mindenkit óvva int a mostanában sokaknál megszokott, már-már rutinszerűnek számító tavaszi méregtelenítő kúráktól.

Böjtöt tarthatunk

Abonyi Orsolya a közelgő húsvétra való előkészület kapcsán természetesen hajlandó kivételt tenni, elvégre az ilyenkor hagyományosan folytatott nagyböjt, azaz legalább a hús megtagadása már csak vallási okokból is elengedhetetlen.

Halál a májra?

Azért van tüdőnk, májunk és vesénk, hogy azok lássák el a méregtelenítés feladatát – mondta a Borsnak a szakember, aki hozzátette: a koronavírus-járvány idején kímélnünk kell szervezetünket, hogy minél jobban védekezni tudjunk a kór, illetve az esetleges szövődmények ellen. – A vizsgálatok azt mutatják, hogy bizonyos esetekben a máj, illetve annak funkciói is károsodhatnak a vírus lefolyása során. Ezért árthatunk is magunknak azzal, ha nem vértezzük fel a szervezetünket a megfelelő energiamennyiséggel, kalóriával, hanem ennek fordítottjaként pont, hogy leterheljük azt annak sanyargatásával. Legfőképp akkor, ha a testünk amúgy már győztesként került ki a koronával vívott harcból.

Tuningra van szükség


Aki úgy érzi, hogy a jelenlegi körülmények között is haladéktalanul tennie kell valamit az egészsége érdekében, az sem egyedül, saját kútfőből, valamint a világhálón ellenőrizetlenül fellelhető praktikák segítségével kezdje kúrálni magát. Abonyi Orsolya szerint minden esetben célszerű szakember segítségét kérve, vagy legalább annak véleményét figyelembe véve elindulni egy meghatározott úton.
Roborálni, azaz erősíteni kell az immunrendszerünket, nem legyengíteni azt – figyelmeztetett a dietetikus. Aki még nem esett át a víruson, az sokat segíthet annak enyhébb lefolyása érdekében, ha például odafigyel a kellő mennyiségű D-vitamin bevitelre. – Ezt a vegyes és változatos táplálkozás, illetve az elegendő folyadékbevitel mellett akár étrend-kiegészítő formájában is szervezetünkbe juttathatjuk – tette hozzá, nem elfelejtve persze azt, mennyire fontos mindemellett, hogy eleget mozogjunk, vagyis legalább a napi 6-7 ezer lépést tegyünk meg.

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

borsonline.hu

Azonnal őrizetbe vették, olyat rejtegetett autójában egy sofőr az M5-ösön – fotó

she.life.hu

Randik, melyekre sosem kellett volna elmennem

magyarnemzet.hu

Három órán át tárgyalt Bajnaival Márki-Zay egy londoni étteremben

vaol.hu

Holttestet találtak Bozsokon, bűnügyi helyszínelők is vannak a helyszínen - fotók

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Jó volt hallani a lelátóról: Pick Szeged, Pick Szeged! – Joan Canellas

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

origo.hu

A legrosszabb helyen próbált besorolni egy furgonos az M1-esen, mentőhelikopter vitte el - videó

origo.hu

Halle Berry januárban is a szabadban meztelenkedik - fotó

origo.hu

Mutatjuk, mit javasol a katásoknak a NAV