Aktuális

Rossz hír a szingliknek: a karantén után jó ideig nem fog menni a randizás

Bors

2021. március 27. szombat 10:30

Sosem volt még ilyen nehéz a párkeresés – állítják a szakértők. Egy évnyi bezártság sokat ront a szinglik esélyein.

Forrás: Pixabay

A koronavírus-járvány miatti lezárások és a karanténidőszak egyesekből a legjobbat, míg másokból a legrosszabbat hozta ki. Ismerkedés szempontjából mostanában nem igazán kedveztek a körülmények az egyedülállók számára – ez pedig a szakértők szerint a jövőre is hatással lehet.

A Badoo társkereső-platform szerint az egyedülállók körében manapság kiemelkedő erővel bír a személyes találkozástól való félelem, és ez kihatással lesz a feloldások időszakára is. A cég egyik felmérése szerint a randizni vágyók 77%-ánál szorongás lép fel, ha egy idegennel való találkozás lehetősége felmerül, 78%-uk pedig úgy érzi, mintha már nem is tudnák, hogy kell viselkedni egy ilyen találkozáskor.

Az eHarmony nevű randioldal által készített tanulmányból kiderül, hogy a 18 és 34 év közötti egyedülállók 22%-a fél az ismerkedéstől, a korcsoport közel fele a randevúktól tart, 23%-uk pedig azért nem akar új emberekkel megismerkedni, mert retteg a koronavírus-fertőzéstől.

Gyakorolni kell

A több hónapig tartó virtuális randik után sokak számára ijesztő lehet visszatérni a való világba. A online csetelések után a valóságban történő találkozások alkalmával számos olyan buktató tarthatja majd vissza az egyedülállókat, mint például a „Mit vegyek fel?” vagy a „Miről beszéljek?” kérdések – árulta el a Uniladnek Michael Kaye, az OkCupid nevű randioldal társkereső-szakértője.

Kaye azt tanácsolja, hogy akinél egy élő randi gondolatától szorongás jelentkezik, amint azt a korlátozások feloldása és az egészségügyi állapot lehetővé teszi, töltsön el némi időt családtagjaival, barátaival az alkalom előtt. Így könnyű lesz újra visszarázódni a személyes kapcsolatok működésébe.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet