Aktuális

Vérfürdő a Deák téren – A gyilkosság előtt pár órával is rabolt és késelt a gyanúsított

Bors

Létrehozva: 2021.02.23.

A nyomozó hatóság a terhelteket a közelmúltban újabb bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsította.

Május 22-én hajnalban a budapesti Deák téren két társaság veszett össze a nyílt utcán. A vita vélhetően azon robbant ki, hogy Cs. Krisztián és két barátja, az ikerpár J. Marcell és J. Dániel megjegyzéseket tett a K. Gergely és M. László társaságához tartozó lányokra. A 18 éves Krisztián elővett egy kést és mindkét védelmezőt leszúrta. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette.

Végső nyugalomra helyezték a Deák téren halálra késelt Gergőt

Szerdán végső nyugalomra helyezték a Deák téren halálra késelt Gergőt. Nagynénje írta a fiatalon elhunyt fiú búcsúztató szövegét...

Posted by Borsonline - Bors Szórakoztató Napilap on Wednesday, June 24, 2020

Az ügyben a közelmúltban újabb bűncselekmény megalapozott gyanújának közlésére került sor.

Eszerint a fenti cselekmény előtt pár órával, a gyanúsítottak a Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor egyik társuk elvett egy padon alvó férfi mellől egy hangfalat. A gyanúsítotti és sértetti társaság között emiatt szóváltás, majd dulakodás alakult ki, amelynek során az ölési cselekménynél is kést használó 18 éves gyanúsított a sértettet ököllel arcon ütötte és késsel combon szúrta.

A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói a két letartóztatott férfit, és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt, az elkövetéskor 18 éves férfit pedig súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is gyanúsítottként vonta felelősségre.

A 2020. május 24.  óta letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szemben a Fővárosi Főügyészség - a legutóbb 2021. február 24. napjáig meghosszabbított - letartóztatás további meghosszabbítását indítványozta. A főügyészség álláspontja szerint ugyanis továbbra is kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet kizárni a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét.

A Fővárosi Főügyészség ezért indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának további három hónappal, 2021. május 24. napjáig történő meghosszabbítására. A kényszerintézkedés meghosszabbítása tárgyában a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

A Rendőrség videót is tartalmazó korábbi közleménye ezen a linken érhető el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek