Aktuális

Újabb álhírt terjeszt a baloldali propagandasajtó: most a bértámogatásokról hazudnak

Bors

Létrehozva: 2021.02.25.

A baloldali propagandasajtó - többek között az Index - egy pesti kávézó valótlanságait felhasználva generált álhírt a bértámogatási összegekről.

Egy budapesti kávézó a kapott bértámogatásokkal kapcsolatban valótlanságokat közölt több baloldali lappal. Az utóbbiak természetesen mindenféle kritika nélkül vették át az álhírt, és persze terjesztették is azt.

A híradásokban szereplő cég A SAJTÓBAN MEGJELENT ÉRTESÜLÉSEKKEL SZEMBEN NEM NOVEMBERBEN, HANEM 2021. FEBRUÁR 5-ÉN ADTA BE ágazati bértámogatás iránti kérelmét Budapest Főváros Kormányhivatalához 12 főre – mondta az Origo kérdésére a kormányhivatal. A kérelem és a csatolt mellékletek megfeleltek a jogszabályi és a támogatásról szóló hirdetményben foglalt előírásoknak, tehát az állításokkal szemben hiánypótlásra vonatkozó végzést sem küldtek ki nekik. A TÁMOGATÓ DÖNTÉS EGY HÉTEN BELÜL, 2021. FEBRUÁR 12-ÉN MEGSZÜLETETT, AZT 2021. FEBRUÁR 15-ÉN KÜLDTÉK MEG A CÉGNEK
- tették hozzá. 

A 12 munkavállaló után járó 2.118.000 forint támogatást 2021. február 23-án számfejtették, azt a munkáltató számláján 2021. február 24-én jóváírták.

"A kávézó dolgozói havonta mindössze 44 ezer forintot kaptak, ami azt jelenti, hogy átlagosan havi bruttó 88 ezer forintra voltak bejelentve. Tehát naponta átlagosan kevesebb mint 4 órában, többségük esetében minimálbéren foglalkoztatták őket".

Volt olyan, a kérdéses céggel azonos munkavállalói létszámmal támogatást igénylő munkáltató, akinek 11,5 millió forintot fizettek ki.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek