Aktuális

Sorban állnak a kínai vakcináért a háziorvosnál

Bors

2021. február 26. péntek 06:20

Egy nap alatt mintegy 40 főt oltott be csütörtökön Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos a kínai vakcinával. - Akiket behívtak, mindenki elfogadta az oltást, és meg is jelent – mondta el lapunknak a doktornő, aki kiemelte: nagyon jó hangulatban telt a nap, mindenki örült, hogy végre megkapta az oltást, és hál istennek rosszul sem lett senki. 

Biztonságos a kínai oltás

– A kínai vakcinával ma összesen 40 főt oltottunk be, délelőtt érkeztek 20-an, majd délután is ugyanennyien. Nagyon sokan érdeklődtek a kínai vakcináról, és el is szoktam mondani, hogy minden hivatalos szerv jóváhagyta.

A mutációk ellen is jobban véd

Szerintem megbízható vakcina, hiszen nagyon régi technológia, nagyon sok oltásunk hasonlóan készül, ráadásul, mivel a teljes, elölt vírust tartalmazza, így nagyobb valószínűséggel jól véd a mutációk ellen is – hangsúlyozta a doktornő, aki azt is elmondta: az ő betegei közül, mindenki elfogadta ezt a vakcinát, és mindenki megjelent, felvette az oltást.

Vékonyabb a tű, praktikusabb a felhasználása

Dr. Mangó Gabriella még a felhasználhatóság praktikusságát is kiemelte: míg a korábbi (Pfizer, AstraZeneca) vakcinák esetében egy kis ampullából kellett nekik kimérni az adagokat, addig a kínai Sinopharmnál minden egyes adagot külön fecskendőben kaptak meg, ami nagyon kis és vékony tűvel van ellátva. 

– Ez azért jó, mert sokkal gyorsabban haladunk, másrészt egyáltalán nem áll fenn a veszélye a pazarlásnak (marad a tűben vagy az üvegcse alján egy kevés anyag), valamint a beadás kellemesebb, hiszen ezzel a nagyon vékony tűvel szinte meg sem érzik a páciensek az oltást – magyarázta Mangó Gabriella. 

Farkas Gáborné

Az influenza oltásokat is mindig kérem, és soha nem volt még semmilyen problémám. Azoknak az embereknek hiszek, akik sokat dolgoznak azért, hogy meggyógyuljunk, és nem azoknak, akik a konyhában nagyon jól főznek, de most úgy érzik, az oltáshoz is ők értenek a legjobban. Én a kínai vakcinától sem tartottam, miért is tartanék?

Ráadásul a fiam elkapta a koronavírust, de hál istennek már meggyógyult. Viszont vele és az unokákkal is csak interneten tudunk beszélgetni. Nagyon várom már, hogy megtudjam őket ölelni. 

Cseh István

Nagyon vártam már, hogy megkapjam az oltást, egyáltalán nem fájt. Én az influenza elleni oltást is minden évben felveszem, már vagy 10 éve, annak sincs semmilyen mellékhatása. 

Tóth Tibor

Egyáltalán nem fájt az oltás, észre se lehet venni. Én már nagyon vártam, mert az unokáim Lengyelországban élnek, és egy éve nem láttam őket, csak interneten. Az egyikük 3, a másikuk 4 éves. Remélem mihamarabb ki fogok tudni így utazni hozzájuk.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elfeledett kincsekre bukkantunk egy régi Renault-szalonban – képek

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

life.hu

Baleset miatt került kórházba a magyar énekesnő és kislánya, másnap kiderült, hogy koronavírusosak

hirtv.hu

Deák Dániel: Hatalmas kudarc az ellenzék népszavazási kezdeményezése

origo.hu

Megint eltűnhet egy népszerű, emblematikus állat

mindmegette.hu

Heti 10 recept: itt a farsang, tarolt a szalagos fánk, de egy jó bolognaira is volt igény!

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

ripost.hu

Fehérbe borul az ország: kiderült, melyik nap éri el hazánkat a havazás

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

origo.hu

Az egész világon példátlan újítást vezettek be az Audi győri üzemében