Aktuális

Sokkoló diagnózis! Tünetei miatt azt hitték, koronavírusos a tündéri 3 éves kislány - de sokkal nagyobb a baj

Bors

Létrehozva: 2021.02.18.

Napok óta fejfájással ébredt az a 3 éves kislány, akiről azt gondolták, hogy koronavírusos. Amikor a tesztje negatív lett, és kivizsgálták, sokkal súlyosabb dologra derült fény: ritka rákbetegséggel küzd.

Minden reggel fejfájással ébredt a 3 éves kislány, és mivel ez a koronavírus egyik leggyakoribb tünete, édesanyja azt hitte, gyermeke megfertőződött. El is vitte tesztelni a kórházba, ám az eredmény lett, a további vizsgálatok pedig sokkoló eredményt hoztak.

Az angliai Manchesterben élő kis Amelia három héten keresztül kelt kínzó fejfájással és rendszeresen hányt, ám mivel a koronavírus-tesztje negatív lett, koponya CT mellett döntöttek az orvosok. Szüleit, Kirsty Bartont és Jamie Batest sokkolta az eredmény: kiderült, kislányuk egy ritka agyrákkal küzd, életmentő műtétre és hónapokig tartó kezelésre lesz szüksége.

Az unokahúgom novemberben minden reggel fejfájással ébredt, és hányt

– nyilatkozta a Manchester Evening News-nak a lány nagynénje, Geraldina Nolan.

ez a genetikalig örökölt rák a központi idegrendszert támadja meg, ez okozta a reggeli fejfájást, a hányást – de fáradékonyságot és egyensúlyvesztést is előidézhet. A tünetek ráadásul hirtelen lépnek fel, ugyanis a daganat rendkívül gyorsan képes növekedni.

Ez a ritka betegség egy felmérés szerint a gyerekek csupán két százalékát érinti. Azonban olyan nehéz kezelni, hogy az elmúlt öt évben csak a betegek 32 százaléka élte túl.

Amelia agyából egy nyolc órás műtéttel távolították el a hatalmas daganatot, azonban egy kisebbet még találtak az agyában, kettőt pedig a gerincén. A diagnózis óta már öt kemoterápiás kezelések esett át, márciusban pedig egy újabb kéthetes kezelés vár rá.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek