Aktuális

Koronavírus: Zsebpénzüket adják a gyerekek a magánállatkert megmentéséért

Bors

2021. február 28. vasárnap 08:30

Több, mint száz napja nem fogadhat látogatókat a MagánZoo, az elmaradt jegybevételek miatt krízishelyzetbe jutottak. Ennek híre hamar körbejárt a környéken, és a tulajdonos, Tóth Tibor is meglepődött, hogy mekkora ereje van a szeretetnek. Mert, aki csak egyszer is járt a felsőlajosi csodavilágban, szívébe zárta azt, és most óvodások, iskolások, szülők és pedagógusok fogtak össze a megmentéséért.

Forrás: MagánZoo

Tűzoltó leszel, vagy katona? Vadakat terelő juhász? – Gyermekként Tóth Tibor erre mindig azt válaszolta, ő állatkerti igazgató akar lenni. Az álmát felnőttként sem felejtette el, még akkor sem, amikor még saját családja is le akarta róla beszélni. Végül 1995-ben megnyitott a saját állatkertje.

Amikor a lelkem és az oroszlánok lelke találkozott, nem volt más út – kezdte Tóth Tibor, a felsőlajosi MagánZoo tulajdonosa.

Autó helyett állat

– Pedig még a szüleim is kérték, hogy maradjak a realitások talaján. Eleinte mindenhol falakba ütköztem, senki nem hitt bennem, de én nem adtam fel. Akkoriban még magánszemély vásárolhatott veszélyes álla­tokat, az első állatunk egy majom volt, Duduka, aki azért ezt a nevet kapta, mert dúdoló hangja volt, mellé vettünk egy pumát. Ők még a lakásunkban éltek, amire sokan felfigyeltek, gyerekek jártak hozzánk az óvodából simogatni őket. Aztán vettünk kecskéket, lovat, szamarat, és még ők is a kertes házunkban laktak. Utána már kiköltöztünk az önkormányzattól bérelt erdőbe, és állatkertként kezdtünk működni. Volt olyan, hogy mondtam a feleségemnek, most nem autót veszünk, hanem oroszlánt, így valósult meg a nagy vágyam is, hogy legyen oroszlánunk is. Nehéz volt ezeket eleinte keresztülvinni a családon – mesélte Tibor.

Közzétette: Magán Zoo – 2020. augusztus 4., kedd

Két kezével építette

Tóth Tibor közben saját maga építette, fejlesztette a parkot, a látogatók szájról szájra adták a hírét. A tulajdonos szíve-lelke mindenhol érezhető, ő vezeti körbe a kicsiket-nagyokat, és a saját történeteivel színesíti a látottakat. Az elmúlt 25 évben 43 nagymacska született náluk, kivétel nélkül saját kezűleg nevelte fel őket.

A kölykök elbűvöltek mindenkit, és imádták, hogy itt hozzájuk lehet érni, megtapasztalhatták, milyen a szőrük tapintása, milyenek a valóságban. Hamarosan egyébként megint szaporulat várható Shakirától, az itthon csak náluk látható hótigristől.

MagánZoo Abony 2013 október By Laca © 2013

Közzétette: Magán Zoo – 2013. október 19., szombat

De a magánállatkert most nagy bajba került, a világjárvány miatt ők is zárva vannak. Pedig ha nem jön a vendég és nem veszi meg a belépőt, akkor nincs villany, nincs kukorica, nincs széna, nincsen semmi.

Hogy ne kelljen végleg a kapukat bezárni, amit tudtak, már eladtak: hat skót marhát, negyven kecskét, lámákat, tevét, és több munkagépet.

Nagy összefogás

Az állatkert rezsije mindennel együtt, havonta 5 millió forint, eddig három hónapra elegendő pénz gyűlt össze. De, ha húsvétkor sem lesz nyitás, ez a pénz nem lesz elég.

2021.02.13.95 napja zárva!

Közzétette: Magán Zoo – 2021. február 13., szombat

– Miután megosztottuk a közösségi oldalunkon, hogy bajba kerültünk, valami elképesztő csoda történt – folytatta meghatódva Tóth Tibor.
Gyerekek ajánlották fel zsebpénzüket, hogy ők inkább nekünk adják, mint vegyenek egy új játékot. Óvodák, iskolák fogtak össze a szülőkkel, pedagógusokkal, hogy életben maradhassunk, de olyan is volt, aki az utolsó 800 forintját adta nekünk. Egy cégtől teherautónyi répát kaptunk. Számomra ezek mind visszaigazolások, ezért éri meg csinálni, hogy most már én is tudom, szeretik az állatkertünket, hogy szeretnek engem! Ez erőt ad a folytatáshoz.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez történik a testünkkel, ha mindennap eszünk paradicsomot

vg.hu

Itt az oroszok gránátvető robotkutyája - videó

borsonline.hu

Megdöbbentő, mi került a talált tárgyak osztályára a Sziget fesztiválon

ripost.hu

8 milliót követelnek Majkától a lemondott koncert miatt

hirtv.hu

Dráma Milánóban: magyar családanyát rabolt el az albán maffia

vg.hu

Perrel fenyegetik azt, aki felszólal a repohár ellen

astronet.hu

Új fejezetet nyithatunk az életünkben ezen a héten az asztrológus szerint

borsonline.hu

Kiderült, ki a gyanúsítottja a VV Anett drámájába fulladt szeánsznak

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

borsonline.hu

„Börtönbe is zárhatnak, akkor is bebizonyítom” - újabb fejlemények Babicsek Bernát tragédiájáról

borsonline.hu

Hátborzongató jóslattal állt elő az új Baba Vanga: ez vár még ránk 2022-ben

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: így spórolhatnak a feltöltőkártyás áramvásárlók

Dráma

Harmadik születésnapján derült ki a tündéri kislányról, hogy halálos beteg