Aktuális

Elájult László, amikor közölték vele: négyéves kisfiának vérrákja van

Bors

Létrehozva: 2021.02.23.

Egyik pillanatról a másikra tört ketté egy Veszprém megyei család élete, miután négyéves gyermeküket súlyos betegséggel diagnosztizálták. A kisfiú csontvelő-átültetése után a fedél nélkül maradt család helyzetének megoldására csak összefogással van esély.

Horváth László boldogan élt Várpalotán a feleségével, Melindával és a négy gyermekükkel. Anyagi helyzetük sosem volt rózsás, de amire szükségük, volt mindig előteremtették maguknak. Most azonban lehetetlen helyzetbe kerültek.

Rázta a hideg, verte a víz

A bajok tavaly szeptemberben kezdődtek, amikor Lászlóék egyik gyermekét éjjel elkezdte rázni a hideg, verte a víz és fájt a füle. Azonnal kórházba siettek vele.

– A kórházban még éjszaka megvizsgálták a fülét, de nem találtak semmi problémátidézte az előzményeket Veol.hu-nak az édesapa.

A gyermektől vért is vettek. Ezt követően derüt ki: leukémiája van. Amikor az orvos közölte a hírt, László elmondása szerint elsötétült előtte minden és elájult. Brájent azonnal Budapestre, egy gyermekklinikára szállították, az apa vele mehetett. László közben telefonon közölte feleségével a szörnyű hírt, aki otthon volt néhány hetes babájukkal és két idősebb gyermekükkel. Az asszony azonnal sokkot kapott a hír hallatán.

Hosszas kezelések kezdődtek

A fővárosban két héten át újabb vizsgálatok következtek, így altatásban csontvelővizsgálat is történt, ám sajnos az eredmények megerősítették, hogy a kisfiú valóban leukémiás:

annak is az egyik súlyosabb változata támadta meg.

Másfél hónap telt el kezelésekkel, miközben a család másik fele otthon volt, és nem találkozhattak egymással. Aztán egy hónap múlva közölték a szülőkkel: a kisfiúnak csontvelő-átültetésre lesz szüksége. Kiderült, a kisfiú nyolcéves kislánytestvére alkalmas erre, ő lehet a donor. A transzplantációra márciusban kerülhet sor. Az orvosok azt is elmondták, a műtét után néhány hét múlva csak úgy tudják kiengedni a kisfiút a kórházból, ha lesz steril szobája.

Lakásra és steril szobára gyűjtenek

László a kisfiával van a kórházban az első perctől kezdve, így most nem tud dolgozni, nincs fizetése, fel kellett adni az albérletet. A felesége a két kisebb gyermekkel, a csecsemővel és a nyolcéves kislánnyal Budapestre költözött a klinikai baba-mama szállásra, ahol a 14 éves fiuk már nem fért el, így felváltva rokonoknál lakik. 

– Egyik pillanatról a másikra tört ketté, hullott szét a családunk élete, korábban szépen éltünk, de most minden kilátástalannak tűnik – mondta a portálnak László. Egyetlen választás maradt, életükre csak az adhatna megoldást, ha valahogyan hozzájuthatnának egy apró, másfél szobás lakáshoz, és a fél szobát sterilre alakíthatnák ki a kisfiúnak, hogy haza tudják hozni a műtét után. Most nincs más lehetőségük, az emberek segítségében, az összefogásban bíznak, egyébként nem tudják hova vinni a kisfiút a transzplantáció után, és végül az egész család földönfutó lehet.

Így segíthet a családon

Aki segíteni szeretne a családnak, megteheti az édesanya számláján keresztül:

Horváth Lászlóné, 11773487-00423157 OTP Bank

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek