Aktuális

Autónk színe tükrözi a személyiségünket és vezetési stílusunkat is. Vajon önre is igaz?

Bors

Létrehozva: 2021.02.07.

Egy használati tárgy kiválasztásánál mindig fontos szerepet kapnak a külsőségek. Statisztikák szerint a színnek például meghatározó szerepe van, kiváltképp igaz ez az autókra. De vajon mit árul el a kocsi színe a tulajdonosa személyiségéről és a vezetéséről?

Forrás: Shutterstock

Tanulmányok kimutatták, hogy a bal agyi dominanciával rendelkezőket – akik inkább logikusak és elemzőek – valószínűleg a gyakorlati szempontok jobban befolyásolják az autó színének kiválasztásakor. Például az, hogy milyen jól látható a kocsi a sötétben vagy mennyire látszik rajta a kosz. Azok viszont, akiknek a jobb agyféltekéjük az aktívabb, intuitívabbak és véletlenszerűbbek a döntéseinkben. Őket inkább szubjektív tényezők befolyásolják, ami spontánabb színválasztáshoz vezet. Azt is kimutatták, hogy akik melegebb éghajlaton élnek, inkább a világosabb színű autókat részesítik előnyben.

Fehér: az egyik kedvenc autószín. Elegáns, ugyanakkor friss és tiszta is egyben. Az ezt választó vezetők fiatalos és modern képet igyekeznek mutatni magukról másoknak.

Vezetési stílus: a fehér kocsival közlekedők rendesek, betartják a közúti szabályokat, épp ezért irritálják azokat, akik nem a szokásos vezetési protokollt alkalmazzák.

Fekete: a luxus és a kifinomultság kapcsolódik hozzá. Erőteljes szín, az ilyen kocsi volánja mögött ülők magabiztosak, szeretnék, ha mások sikeresnek, befolyásosnak látnák őket.

Vezetési stílus: valószínűleg kissé arrogáns vezetési magatartással rendelkeznek, és szeretik, ha egyértelmûen az ő kezükben van az irányítás az utakon.

Kék: hűvösek és nyugodtak, gyakran az erőt, a bölcsességet és a bizalmat szimbolizálják. Egyben intelligensek és kreatívak is. Minél sötétebb a kék árnyalata, annál magabiztosabbnak mutatkoznak a volán mögött.

Vezetési stílus: utálják a konfliktust más közlekedőkkel, éppen ezért igyekeznek kerülni az ilyen helyzeteket. Magabiztos és határozott a vezetési stílusuk. 

Sárga: a napsugár színe, ezért vidám, energikus, jókedvű. Ezek a sofőrök fiatalosak, lelkesek, és csöppet sem félnek attól, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek. Ellenkezőleg.

Vezetési stílus: figyelmesek és óvatosak az úton közelekedve. Valószínűleg ők fognak elsőként megállni, ha valakinek segítségre van szüksége. 

Zöld: a természet társul hozzá, pihentető. A sötétebb árnyalatokat választók hiteles és kiegyensúlyozott személyiségek. A világosabb árnyalatokért rajongók divatosabb, szeszélyesebb karakterek.

Vezetési stílus: a sötétzöld autót vezetők hagyománytisztelők, udvariasak másokkal szemben. A világoszöld autó vezetői viszont energikusabb stílusúak.

Ezüst: kifinomult, ugyanakkor futurisztikus is. Igazi egyéniségek, akik hisznek az innovációban. De egyben praktikus szín is, mivel jól elrejti a szennyeződéseket.

Vezetési stílus: nagy valószínűség szerint hűvös, irányító stílusú sofőrök, akiket nem könnyen billent ki az egyensúlyukból a körülöt­- tük lévő többi közlekedő viselkedése.

Narancssárga: vidám, meleg és felemelő. Az ilyen sofőrök optimisták, nyitottak a kalandokra, sőt kicsit talán gátlástalanok is, de legfôképpen nem félnek némi kockázattól.

Vezetési stílus: vezetőik hajlamosabbak lehetnek a veszélyesebb manőverekre, mivel túl optimisták a ve­zetési képességükkel kapcsolatban.

Piros: erő, ami szenvedéllyel társul. Az ilyen autót választók imádják a figyelmet, ambiciózusak. Az emberi szem számára az egyik legösszetettebb szín, ezért azt sugallhatja, hogy a sofőr is összetett személyiség.

Vezetési stílus: a piros autót vezetők nem félnek a kockázatos helyzetektől, épp ezért kissé agresszívak lehetnek az utakon.

Szürke: a semlegesség köthető hozzá, amely stabilitást, megbízhatóságot tükröz. Az ilyen autó sofőrje semmilyen módon nem akar kitűnni, a csendes erőt képviseli.

Vezetési stílus: biztonságos és felelősségteljes vezetők, nem jellemző rájuk a dühödt, vehemens vezetési magatartás, amellyel mások figyelmét felhívhatják magukra vagy veszélybe sodorhatják ôket. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170831_auto_resized.jpg
origo.hu

Anyaszült meztelenül nézelődik az álomnyaraló teraszán a korábbi Barca-sztár kedvese - galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714391712
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172747_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Könnyen rákot okozhat, ha így issza a kávét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161123_auto_resized.jpg
life.hu

Erre senki sem számított: a hercegi pár 14 év házasság után beadta a válókeresetet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169054_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27562_resized.jpg?avcount=1714391712
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164008_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ledöbbentek a sofőrök: fényes nappal vontattak el egy UFO-t az autópályán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714391712
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714391712
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/OrN_qLxI3C2TS3vHsghs7IS8hRGiPBx-eRMFJbh6MlI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyNDdlNDgwZmI4ZjQwMjViNzI3MWZiOTViMzYxMzIy.webp
Gaztenger

Szentkirályi Alexandra akcióba lépett Kőbányán – Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/r3NXLRrpfh66m0JEBBPhHUDa8abtwec-BijRnEAsZNU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RkNzNmMWVlZTg4YjQxNzFhNzVlNjI5ZjI1ZDZjZjYz.webp
Tragédia

Megszúrta tanulótársát egy lány a Szent István Király Általános Iskolában - Videó