A forralt bort készíthetjük fehér-, vagy akár vörösborból is. Akármelyiket választjuk, érdemes betartani a szabályokat!
Szórjunk az edény aljára egy kevés kristálycukrot, és ha a megolvasztás után enyhén színt kapott, dobjunk rá néhány csillagánizst, egy-két fahéjrudat, és pár szem szegfűszeget. Öntsük fel 3 deciliter vízzel, majd legalább negyed órán keresztül lefedve főzzük!
Adjuk hozzá egy narancs reszelt héját, majd öntsük hozzá az üveg bort.
Melegítsük fel, de ne forraljuk! Az ital neve ne tévesszen meg bennünket, ugyanis a bort tilos ténylegesen forralni!
Ezután már szervírozhatjuk is a vendégeinknek.
Ha van otthon, mindenki italához adhatunk egy kupicányi rumot is.
Tipp: amennyiben a gyerekeknek szeretnénk készíteni forró italkülönlegességet, a fenti receptet követve készítsünk nekik forralt almalevet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.