Aktuális

Felfoghatatlan tragédia: Öngyilkos lett a 8 éves kisfiú, miután évekig zaklatták a suliban

Bors

Létrehozva: 2021.01.02.

Forrás: GoFundMe

Három évig tartó gyász és küzdelem után kedden egy Ohio állambeli bíró végül úgy döntött, hogy a 2017-ben öngyilkosságot elkövető nyolcéves kisfiú szülei beperelhetik az iskolát gyermekük halála miatt.

A Carson általános iskolába járó Gabriel Taye-t

három éven keresztül csúfolták, erőszakosan megfélemlítették, és ez végül a halálához vezetett.

A harmadikos tanuló szülei beperelték a Cincinnati állami iskolafelügyeletet, azzal vádolva az iskolai hivatalnokokat, hogy nem csupán nem avatkoztak közbe, de 3 éven keresztül nem tájékoztatták őket arról, hogy mi történik az iskolában, miközben számos erőszakos incidenst dokumentáltak Taye-el kapcsolatban.

Most az iskola igazgatója, helyettese, ápolója és tanfelügyelője is bíróság elé kerül.

Napokkal Taye halála előtt a harmadikost megtámadták a mosdóban és eszméletlenre verték társai. Hét percen keresztül feküdt mozdulatlanul, mire egy felnőtt rátalált. Az iskolából nem hívtak orvosi segítséget a fiúhoz, miközben az előírások szerint ezt kötelező megtenni, ha több mint egy percig valaki nincs eszméleténél. Taye fejsérülést szenvedett, de az iskola ápolója azt mondta a szülőknek, hogy elájult és úgy verte be a fejét és nem kell őt orvoshoz vinni. A mosdóban történt incidens után két nappal Taye-t újra megtámadták társai.

A kisfiú jelentette ezt a tanárának, de semmi nem történt.

Aznap este végzett magával. A rendőrség kivizsgálta Taye halálát, de senki ellen nem indított eljárást.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek