Bizarrnak tűnhet, mégis ez a tökéletes rántotta titka – Gondolta volna?

Bizarrnak tűnhet, mégis ez a tökéletes rántotta titka – Gondolta volna?

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2021. január 25. 13:30
Profi szakács rántotta le a leplet a tökéletes rántotta titkáról. Meg fog lepődni, mit kell hozzákeverni a tojáshoz a lehető legjobb állag érdekében! Igen, garantáltan önnél is van otthon minden hozzávaló.
Bors

A rántotta a világ legegyszerűbb fogása. Vagy mégsem? Noha egyszerűnek tűnik, mégis minden egyes alkalommal úgy érezzük: valami hiányzik, valami mégsem az igazi, valami mégsem úgy sikerült, mint kellett volna.

Az amerikai tévés sztárséf, Alton Brown most elárulta, mi az ő tökéletes rántottájának titka. Meg fog lepődni, de semmi olyan extra összetevő nem kell, ami egy átlag konyhában nem, csak egy Michelin-csillagos étteremben lelhető fel. Mondjuk elsőre igencsak bizarrnak tűnik Brown ötlete.

Ettől lesz selymesen tökéletes a rántotta

Alton Brown tippe rendkívül egyszerű: tegyünk egy teáskanálnyi majonézt, valamint ugyanannyi vizet a tojáshoz, mielőtt felvernénk – írja a Mirror. A séf szerint még azoknak sem kell aggódniuk, akik nincsenek oda a majonézért, hiszen az csak a rántotta selymes állagáért felel, az ízét ilyen kis mennyiségben nem fogjuk érezni.

Gordon Ramsay szerint egyébként – persze a két technikát kombinálhatjuk is! – a titok hőmérséklet. Ajánlása szerint a lehető legkisebb hőfokon készítsük a rántottát, és épp egy pillanattal azelőtt kapcsoljuk le, hogy úgy gondolnánk, teljesen kész lesz! Ő eddig ezzel a technikával érte el mindig a legfinomabb verziót.

Ez is érdekelheti!

Hétvégi menü: krémes és kiadós az amerikaiak kedvence - főszerepben a Mac and Cheese

Szaftos füstölt hús a bableves lelke

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.