Aktuális

Áder János is köszöntötte a 100 éves Keleti Ágnest

Bors

Létrehozva: 2021.01.09.

Levélben kívánt boldog születésnapot Áder János köztársasági elnök Keleti Ágnes magyar tornásznak.

Forrás: Knap Zoltán

Az MTI-hez szombaton eljuttatott levélben Áder János azt írta: a világhírű tudós, Albert Einstein az életet egyszer a kerékpározáshoz hasonlította, mondván mindkettőre igaz, hogy "ha meg akarod tartani az egyensúlyt, mozgásban kell maradnod".

Keleti Ágnesnélkeresve sem található hitelesebb bizonyság e gondolat igazságára

hiszen örökös bajnokként mind a mai napig tanúságot tesz róla, hogy a sport, a mozgás elsősorban élmény, harmónia és egyensúly, csak azután versengés.     

- Önt a történelem, a sors küzdeni tanította, hogy aztán tehetsége kiteljesítésével, világraszóló sikereivel maga is kitartásra tanítson másokat. Tornászeredményeivel büszkeséget szerzett, edzői hivatástudatával példát adott sokaknak - olvasható a levélben, amelyben Áder János szerencsésnek mondja magát, amiért az elmúlt években személyesen is megismerhette Keleti Ágnes ifjakat megszégyenítő lendületét, és megtapasztalhatta irigylésre méltó életszeretetét.

A köztársasági elnök a levélben megköszönte a tornásznak, hogy miként eddig, "e mélységes tisztelet érdemlő, kerek évfordulón" sem csupán az olimpiai és világbajnoki érmektől fényes, dicső múltra emlékeztet, hanem arra is, hogy mindig, minden életkorban derűvel, bizakodva, céltudatosan kell élni.

Isten éltesse, és tartsa meg további jó egészségben, erőben, egyensúlyban!

- fejezte ki jó kívánságait Áder János.

Delelőtt Orbán Viktor megható szavakkal köszöntötte a sportolólegendát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek