Aktuális

XVII. kerületi gyilkosság: Megvette a karácsonyfát, aztán végzett anyjával és magával is Attila

Bors

2020. december 21. hétfő 12:43

Sorozatos családi drámák előzték meg a nemrég nyugdíjba vonult állatorvos végzettségű férfi szörnyű tettét. P. Attila egy vadászpuskával vetett véget a saját és 91 éves édesanyja szenvedésének.

Néhány nap múlva itt a karácsony, a családi házas övezet egyik fa borítású takaros házának udvarán pedig már a megvásárolt ünnepi fa is oda volt készítve. A XVII. kerületi házban egy 65 év körüli férfi, P. Attila élt az idős édesanyjával, aki vasárnap este felfoghatatlan vérengzést rendezett. A rendőrség tájékoztatása szerint a családi házban lakó 91 éves asszonyt a fia ölte meg egy engedéllyel tartott vadászpuskával, amivel utána saját életét is kioltotta. Este fél 8 előtt nem sokkal az idős áldozat unokája, egyben a gyilkos fia értesítette a rendőrséget a történtekről.

– A feleségével és a két gyermekükkel éltek korábban a szomszéd házban, de már jó ideje elváltak, Attila pedig visszaköltözött az idős szüleihez. Ápolta őket, vigyázott rájuk, de az édesapja két-három hónapja egy hosszan tartó, súlyos betegség után életét vesztette. Pedig nemrég még autót is tudott vezetni, s szellemileg is teljesen ép volt. Ráadásul a gyermekei jóval fiatalabb édesanyja is életét vesztette még a nyáron. Attila egyedül maradt a 91 éves szívbeteg anyukájával, aki szintén nagyon rossz egészségügyi állapotban élt már. Menni is alig tudott szegény – mesélte a Borsnak az egyik szomszéd, akitől megtudtuk: P. Attilának állatorvosi végzettsége volt, de utoljára egy gyógyszerekkel foglalkozó cégnél dolgozott sofőrként.

P. Attila szomszédban élő gyermekei nem kívántak nyilatkozni. Úgy tudjuk, hogy a fia rendszeresen járt át hozzájuk, a két épület udvarára a házak mögött is át lehetett menni a kerítésen.

– A tragédia előtt egy nappal láttam őt utoljára. Volt nálunk egy eltömődés, a csatornázással foglalkozó szakemberek pedig kijöttek. Attila ezt meglátta, s ő is segítséget kért tőlük. Semmi előjelét nem láttam ennek a szörnyűségnek akkor. Egy tanult, művelt ember volt, borzasztó, hogy a segítségkérés helyett ezt az utat választotta – tette hozzá egy másik szomszéd.
Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés gyanúja miatt indított eljárást.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

További cikkek

Népszavazás

A baloldali Political Capital szerint Karácsony és a baloldal össze-vissza beszél

Tragédia

Négymilliárdos kártérítést követelnek a Hableány-tragédia áldozatainak hozzátartozói

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Helyszíni fotók: rommá törtek a kocsik a tatabányai halálos balesetben

ripost.hu

Ez csap le Magyarországra, már alig maradt idő felkészülni

origo.hu

A legendás Meat Loaf élete képekben

hirtv.hu

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

szon.hu

Sajnos ez történt az Északi körúton! Súlyos sérülésekkel szállították kórházba!

origo.hu

Ma van a Magyar Informatika Napja

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd ? 13 receptötlet, hogy hibátlan legyen a hétvégi ebéd

origo.hu

Nagyrécse ígérete: 20 négyzetméterből még bármi lehet

hirtv.hu

Inzultálta a HírTV stábját Márki-Zay kampánystábjának egy tagja

vg.hu

Februártól kötelező a koronavírus elleni oltás Ausztriában

hirtv.hu

Kábítószer-birtoklás miatt körözik az ismert magyar influenszert

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók