Aktuális

Újabb részletek: megkéselve küzdötte le magát a hatodik emeletről az Újpesten megtámadott rendőr

Kóré Károly

2020. december 29. kedd 04:20

Délegyháza ledöbbent. A Pest megyei településen mindenki arról beszél, hogy az egyik földijük volt az a 35 éves férfi, akit a fiatal rendőrnő kénytelen volt lelőni szenteste napján Újpesten.

Forrás: Facebook

A Péter nevű férfi valamiért őrjöngeni kezdett a toronyház lépcsőházában, és megkísérelt bemenni egy lakásba. Az ott lakók rendőri segítséget kértek, a kiérkező járőrpáros pedig hiába próbálta a késsel hadonászó elkövetőt jobb belátásra bírni. Péter többször is megszúrt egy fiatal egyenruhást, mire Erika, a 23 éves őrmester elővette szolgálati fegyverét és lelőtte az életükre törő idegent.

A Bors úgy tudja, hogy

a támadó évekkel ezelőtt, egy rövid ideig élt ténylegesen Délegyházán, az ott lakó élettársával. A kapcsolatból gyermek is született. Péter azóta elköltözött, de az ingatlanból nem jelentkezett ki.

A megkéselt rendőrt, Petit és Erikát szenteste óta hősként tiszteli az ország. A konfliktus a toronyház 6. emeletén kezdődött. A megszúrt rendőrnek még volt annyi lélekjelenléte, hogy gyalog leküzdje magát a földszintre, dacára annak, hogy több sebéből is folyt a vér. Az internetes fórumokon a két rendőr közeli ismerősei gyűjtést indítottak a járőrpáros támogatására.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus a Borsnak elmondta: a két rendőrnek nagy valószínűséggel pszichológus segítségére lesz szüksége a történtek feldolgozására.

– Aki még korábban nem használt éles helyzetben fegyvert, és kiolt egy emberi életet, komoly pszichés tehernek van kitéve. Fontos, hogy a rendőrnő ne egyedül próbálja leküzdeni a lelkében keletkezett zűrzavart. Sokszor hónapokkal a trauma után is felbukkanhatnak szorongásos tünetek, ezt pedig meg kell előzni. Mindkettejük szempontjából fontos megjegyezni, hogy olyan hatás érte őket, amilyen korábban még soha.

Mága Zoltán is segít

A megsérült hős rendőrért szólal meg Mága Zoltán hegedűje.

Mindig nagy tisztelettel és köszönettel gondolok a magyar rendőrökre, akik nap mint nap emberfeletti erőfeszítéssel teszik a dolgukat, akár a közbiztonságunk védelméről, akár a koronavírus elleni védekezésről legyen is szó

– mondta Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész.

Szerencsére a most megsérült rendőrt már felébresztették a mélyaltatásból és a körülményekhez képest jól van, de munkába állásához még időre van szükség. Ezt az időt szeretné könnyebbé tenni a Pro Caritate-díjjal is kitüntetett Mága Zoltán hegedűművész, aki a január 1-jei online Újévi Koncertjének bevételéből 1 000 000 forintot ajánlott fel a lábadozó rendőrnek és hős járőr társának, aki a támadóra több lövést leadva mentette meg kollégája életét. 

A nagylelkű kezdeményezéshez a „szolgálat teljesítés közben” Alapítvány is csatlakozott – aminek a hegedűművész is tiszteletbeli tagja - további 500 000 Ft-ot felajánlva a hős rendőröknek.

További cikkek

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Stop

Ennek a 4 intézkedésnek nagyon sok magyar fog örülni

Ez is érdekelhet

life.hu

Megszólalt Kulcsár Edina: elmondta, hogy jött össze G.w.M-mel

ripost.hu

Hét megyére adtak ki riasztást: brutális idő közelít az ország felé

life.hu

Áll a bál a Megasztár háza táján: "Oláh Ibolya nem mond igazat” - állítja az egykori zsűritag

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

kisalfold.hu

Újszülöttjét nem láthatta az édesanyja, 25 évesen hunyt el a Covid miatt a bakonykoppányi nő

origo.hu

Tudja-e, melyik állatnak van a leghosszabb karja?

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: már 12 fertőzött van, a németek a visszalépést fontolgatják!

origo.hu

Kézilabda Európa-bajnokság: több mint 800 ezer fogadás a három magyar meccsen

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

hirtv.hu

Meghalt egy 7 éves kisfiú egy születésnapi tortázás után

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában