Mennybe megy a száraz bejgli: így készítsen belőle isteni felfújtat

Mennybe megy a száraz bejgli: így készítsen belőle isteni felfújtat

mákos guba
PUBLIKÁLÁS: 2020. december 26. 09:00
Bors

Bármennyire szívvel-lélekkel készül, és bárhogy falta is a család még langyosan a tepsiből, bizony be kell vallani, a legjobb bejgli is megszárad alig egy hét alatt. Ha pedig szerencsések vagyunk, és tényleg jó volt a recept, az is előfordulhat, hogy bármilyen jól is esett az első napokban, harmad-negyednapra megunja a család a diós-mákos édességet.

Ez is érdekelheti

Veszélyben a magyar mák

Nincs is jobb, mint a mákosguba! Így készítse el!

Az igazi mákos guba

Ilyenkor nem kell kétségbe esni, elég csak egy kicsit újragondolni a bejglit, és máris mehet vissza az asztalra bejgli-felfújtként!

Pontos arányokat nehéz mondani a felfújthoz, ugyanis minden háztartásban más és más formájú és méretű bejgli készül, mi fél kilós rudakkal számoltunk.

Bejgli-felfújt

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézségi fok: * *

Hozzávalók: 2 rúd szikkadt diós vagy mákos bejgli * 6 tojás * vaníliaaroma * 4 + 1 ek cukor * 6-7 dl tej * vaj a tepsi kikenéséhez * zsemlemorzsa a szóráshoz

Elkészítés: A mákos vagy a diós bejglit darabolja fel kockákra. A tejet keverje ki a tojások sárgájával, a tejjel, vaníliaaromával és a 4 evőkanál cukorral. A fehérjéket verje kemény habbá a maradék cukorral. Öntse le a bejglit a tojásos tejjel, hagyja kicsit állni, míg a tészta megszívja magát, eztán keverje bele a tojáshabot. Kenjen ki egy tűzálló tálat vajjal, szórja ki zsemlemorzsával. 180 fokon 40 percig süsse, vaníliasodóval tálalja!

TIPP: Kapcsos tortaformában is elkészítheti. Ha túl híg lett az alap, pár karika kiflivel javíthat az állagon.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.