Aktuális

Megsajnált rabló és rendőrautóról drogot szippantó lúzer: ők 2020 toplistás pancser bűnözői

Bors

Létrehozva: 2020.12.30.

Rendőrautón drogozó férfi; szándalomból kifizetett lúzer bankrabló és biztonsági rácsról visszapattanó béna betörők: a Bors idén is összegyűjtötte az év lúzer bűnözőit, akik jobban tették volna, ha inkább más "foglalkozás" után néznek.

Rendőrautó tetejéről szippantott drogot

Nem kellett idén sokáig várni az első pancserre, egy bátonyterenyei férfi és a haverja ugyanis már január első hetében büszkén indultak el az év legbénább bűnözője címért. A férfi ugyanis nem máshonnan, mint egy rendőrautó motorháztetejéről szippantott fel drogot, amit barátja segítőkészen videóra is vett. Bár nyilván ők az év vagányságának hitték, inkább az év egyik legnagyobb bénázása kerekedett ki a dologból: a zsaruk hamarosan el is fogták őket, és nem meglepő módon droggyanús anyagot is találtak náluk. 

Tulaj mentette meg a béna tolvaj életét

Vígjátékba illő jelenet játszódott le februárban a budapesti Helsinki úton. Egy Honda tulaja éktelen zajra ébredt, mikor pedig kiért a házból, ő lepődött meg a legjobban, ugyanis a kocsija alatt egy vergődő férfit talált. Kiderült: a szorult helyzetben lévő úr éppen a kocsi katalizátorát próbálta lenyúlni, csak éppen a nagy munka közben a csúszós talajon rászakadt a jármű, életét pedig a majdnem kirabolt tulaj mentette meg. 

– Rögtön értesítettem a hatóságokat, mondtam is neki, hogy majd a rendőrök kiszednek. Ezután nem nagyon beszéltünk – mesélte a Borsnak akkor a tulaj, Horváth Roland. A 44 éves K. Józsefet egy rövid kórházi kitérő után őrizetbe vették. 

Sajnálatból kapott egy ötezrest a rabló

Májusban egymás után egy virágboltba és egy postára is betört egy maszkos-fegyveres férfi Szegeden: azonban egyik helyen sem aratott nagy sikert. Míg a postai dolgozók azonnal elszaladtak a támadás elől, és a rabló is kénytelen volt biciklire pattanva, zsákmány nélkül elkerekezni, addig a virágboltban csak azért kapott egy ötezrest, mert a boltosnő megsajnálta: a férfi ugyanis, miután a fegyverrel nem rémítette meg a pultost, a végén már sírva könyörgött némi pénzért. Innen is két keréken menekült, de ő sem nézett nagy jövő elé. A rendőrök pár órán belül elfogták. Ekkor éppen a frissen szerzett ötöséből fröccsözgetett egy közeli kocsmában. 

büdöskét tudott csak lopni

A lelkesedésére és a szorgalmára nem lehetett panasz márciusban annak a kecskeméti férfinek, aki egy nap háromszor is megpróbált lopni, de egyszer sem sikerült neki. A frissen szabadult férfi ugyanis a régi, jól bevált módszerével, azaz kisebb lopásokból próbálta fenntartani magát, de a stratégiája hagyott némi kívánnivalót maga után: először egy társasházi lakásból nyúlt le egy tárcát, de azt a tulaj már a folyosón visszaszerezte, majd két óra múlva egy másik lakásban megismételte az egészet, melynek a vége ismét csúfos pofára esés lett. A vereséget azonban nem tűrhette, így fájdalomdíjul két üzletből is kozmetikai termékeket tett zsebre, egy áruháznál pedig még a kitett muskátlikra és büdöskékre is ráfanyalodott, és a díszvirágokkal inalt el. Még ezeket sem vihette haza, pár óra múlva ő is lebukott. 

szekrényből rángatták ki a tolvajtesókat

Még maguk a rendőrök is meglepődtek, mikor október közepén egy lopásért körözött testvérpár érdi házába rontottak be: a minden hájjal megkent bűnözők ugyanis nem elég, hogy az anyukájuknál bujdokoltak, de az elfogás pillanatában egyikük éppen a szekrénybe menekült, addig a másikuk a tévé mögött próbált láthatatlanná válni. Mindeközben a tévében egy gyerekmese ment. Sajnos a sztori végét már nem láthatták, mivel mindkettőjüket őrizetbe vették. 

ruhát shoppingolt a kaposvári késes

Rövid, alig tíz perces bűnözői karriert tudhatott magáénak egy késes rabló Kaposváron, október végén: a férfi társával együtt indult dohányboltot rabolni, de már a kezdeteknél összedőlt a tervük, ugyanis még csak kést sem vittek magukkal a késes rabláshoz, azt végül csak egy járókelőtől könyörögtek el a nagyszabású akcióhoz. Miután nagy nehezen szereztek maguknak fegyvert, és sikerült is egyiküknek eltenni a 120 ezer forintos bevételt, ő akkor sem menekülőre fogta, hanem inkább egy közeli ruhaboltban gatyákat vásárolgatott magának. Nem volt túl sok ideje a megfelelő fazon kiválasztásához, mivel 10 percen belül az ő és a társa csuklójan is kattant a bilincs. 

Biztonsági rácsról pattantak vissza

Az év utolsó hónapját sem zárhatjuk röhögés nélkül: mint azt a Bors a napokban megírta, szilveszteri paródiafelvételek közé is beillene az a jelenet, amit egy szentmártonkátai dohánybolt külső kamerája rögzített vasárnap éjszaka. A pancser betörőknek a nevetséges tolórúgásokkal és egy hatalmas kődarab segítségével ugyan sikerült betörniük az ajtón lévő üveget, de a kívülről nem látható belső rács már kifogott rajtuk: a láthatatlan fóliáról az első kő és ők is úgy pattantak vissza, mint egy trambulinról. Bár végül zsákmány nélkül távoztak, 100 ezer forintos kárt okoztak a tulajnak, a rendőrség pedig jelen pillanatban is keresi őket. 

RESZKESSETEK BETÖRŐK !!! Szerintem meglesztek ! Szentmártonkáta,Vasútállomás dohánybolt betörés !

Posted by Zoltan Bartucz on Sunday, December 27, 2020

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183298_auto_resized.jpg
origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27705_resized.jpg?avcount=1714737911
origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183458_auto_resized.png
metropol.hu

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184224_auto_resized.jpg
vg.hu

Ezt sokan benézték: tévedés, hogy a románok jobban élnének, mint a magyarok – de akkor mi van a háttérben?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180888_auto_resized.jpg
ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183912_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27708_resized.jpg?avcount=1714737911
origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184840_auto_resized.jpg
travelo.hu

Nem mindennapi látványt nyújtó luxus magángép landolt Debrecenben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184919_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a Nemzet Sportolója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184581_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183918_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt a bűvész, aki egy tízmilliós autót nyert a Zsákbamacska adásában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714737911
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ZtbEbJz1-drhBEBvJ0t9wyGm0JmBNDwM-2xuXd8iz3w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUxYTUxOGEwMDg4ZTQxMmViNGYwODYwZTU1MjkyN2M0.jpg
Megindító

Együtt lépett színpadra Curtis és a Duchenne-szindrómás Beni

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/VRqql23OjRTVvfQWpcb01yDZ817z3w6b-0PBSKQuxuM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc3ZDM3ZjAyY2RkZjQ0N2M5MmQ2MTNmNWFhMjQ5ZTZh.jpg
Exkluzív interjú

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával