Aktuális

Fontos kórházi kisokos készült a koronavírusos betegek hozzátartozóinak: csak indokolt esetben hívják fel az orvosokat!

H. N. Zs.

2020. december 9. szerda 10:00

A koronavírus-fertőzéssel kórházban kezelt betegekért rettenetesen aggódnak a hozzátartozók, ami nem csoda. Hogy ne kelljen minden egyes kérdéssel a kórházba telefonálni, a Semmelweis Egyetem összegyűjtötte és megválaszolta a leggyakrabban feltett kérdéseket.

Forrás: MTI

A Semmelweis Egyetem azért ké­szítette el a Covid-19 megbetegedéssel ke­zelt betegek hozzátartozói számára ezt a tá­jékoztatót, hogy az aggódó családtagok gyorsabban és hatékonyabban jussanak számukra fontos információkhoz. Mindemellett így az orvosok még több időt és figyelmet tud­nak a betegek gyógyítására szentelni, ami úgy az orvos, mint a beteg és a hozzátar­tozó számára is a legfontosabb.

Lehet-e csomagot küldeni?

A bent fekvő betegek részére – az intenzív és sürgősségi betegfelvételi osztályok kivételével – csomag küldhető, ezt a beteg nevével, szobaszámával ellátva az intézet portáján kell leadni, és innen a kórház munkatársai juttatják fel az osztályra. Egy beteg részére egy héten legfeljebb 2 alkalommal küldhető csomag.

Mit tegyenek a csomagba?

Alapvető tisztálkodási szerek, papucs, pizsama, pohár, evőeszköz. Beküldhető mobiltelefon, személyes üzenet, fénykép, 1-2 db kisebb személyes tárgy.

Milyen tájékoztatás adható az intézményben fekvő betegekről?

A jelen járványügyi helyzetre való tekintettel bár korlátozottan, de lehetőség van telefonon tájékoztatást adni az egyes betegek állapotáról. A tájékoztatásra kijelölt hozzátartozót a beteg jelöli meg, akinek neve bekerül az orvosi dokumentációba.

Milyen gyakran érdeklődhetek?

A nagy beteglétszámra, a megnövekedett adminisztrációs és védőfelszerelés használatával járó terhekre való tekintettel mindenkit arra kérnek, hogy lehetőség szerint telefonon csak nagyon indokolt esetben érdeklődjön, és lehetőleg magától a betegtől szerezzen információt, akit a vizitek során naponta tájékoztatnak.

Hogyan lehet beteget látogatni?

A Semmelweis Egyetem valamennyi klinikáján hatályos a látogatási tilalom. Speciális esetekben, kritikus állapotú vagy intenzív ellátást igénylő ápoltak esetében van lehetőség személyes látogatásra, melyet hétköznapokon munkaidőben az adott betegellátó intézet igazgatójával lehet egyeztetni. Erre a kórház biztosítja a védőfelszerelést.

Covid-információs vonal

Ha a tájékoztató nem tartalmazza az ön számára fontos információt, akkor hívja a Semmelweis Egyetem által létrehozott Covid-információs vonalat. A Semmelweis Egyetem központi telefonszámán (06 1 459 1500) az 1-es gombot megnyomva további információkat kaphatnak a bennfekvő koronavírusos betegek hozzátartozói az egyetemi klinikán folyó Covid-ellátás gyakorlati kérdéseiről. A témák szerint menüpontokba rendezett tájékoztatás a nap 24 órájában hallható. Ezen túl minden hétköznap 8.00–16.00 között a 6-os gomb megnyomásával személyesen érhetők el a diszpécserek.

További cikkek

Tragédia

Szívszaggató: egy 3 éves angyalarcú kislányt holtan találtak az ágyában

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Hátborzongató! Szétrepedt a szexi modell feneke szeretkezés közben

metropol.hu

Jó hír a időseknek! Nyugdíjelőleget kapnak az idén nyugdíjba vonulók

origo.hu

Lélegzetelállító képeken a jégbe fagyott Dömörkapu

vg.hu

Növekszik a kereslet a J&J vakcinái iránt

szon.hu

Meggyilkoltak egy csecsemőt Tiszarádon?

origo.hu

A WinRAR is elbúcsúzott a Windows XP-től

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a német klasszis végleg elköszönt a válogatottól

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

origo.hu

Drónnal figyelték a forgalmat az egri rendőrök, alig hitték el, amit egy körforgalomnál láttak - videó

life.hu

Megdöbbentő dolog derült ki a Covid-oltásokról: sok esetben ez okozza a mellékhatásokat

nemzetisport.hu

Sportrádió: Nemcsak az Eb-t, az elmúlt éveket is vizsgálni kell – Kocsis Máté

origo.hu

5 éve ezen a napon halt meg John Hurt - képek