Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – december 29.

Bors

Létrehozva: 2020.12.29.

A LEGFONTOSABB HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KORONAVÍRUS-HÍREK

902 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 317 571 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 131 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9292 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 138 365 fő, az aktív fertőzöttek száma 169 914 főre csökkent. 6 298 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 444-en vannak lélegeztetőgépen, számolt be róla a koronavirus.gov.hu.

* * *

Csütörtökön 20 óráig van lehetőségük online időpontot foglalni az óvodai és általános iskolai dolgozóknak az iskolakezdés előtti, január eleji gyorstesztelésekre - közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

* * *

Jók a tapasztalatok a koronavírus elleni oltóanyaggal, és biztató az is, hogy csökken az új fertőzöttek száma - foglalta össze a járványügyi helyzetet a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.

* * *

Karácsonykor megérkezett Magyarországra az első adag koronavírus elleni vakcina, és az oltópontokon dolgozó orvosok egy percig sem tétlenkedtek. A vakcina hatékony, biztonságos, és az eddigi tapasztalatok alapján mellékhatásoktól mentes.

* * *

A vírustagadók szerint az emberek még a placebooltásba is belehaltak. Tévednek. Itt van néhány példa, milyen elképesztő álhíreket terjesztenek a koronavírus elleni oltásról.

* * *

Világszerte 81 260 603-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 774 130-ra a halálos áldozatok és 45 969 222-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 80 763 323 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 1 764 584, a gyógyultaké 45 676 941 volt.

* * *

A déli szomszéd, Szerbia korlátozza a vendéglátóhelyek nyitva tartását Szilveszter éjjel, hogy megakadályozza az újévvárások szervezését - közölte az RTV szerb közszolgálati televízió kedden.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Az egykori Viszkis vágyik korábbi életére, amikor vásárokra járhatott. Ennek feltétele, hogy beoltassa magát és szeretteit, aminek ha sorra kerül, eleget is tesz.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek