Aktuális

Vesztegetéssel és közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség M. Richárdot, a Dózsa György úti gázolót

Bors

Létrehozva: 2020.11.06.

A Központi Nyomozó Főügyészség kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés, közokirat-hamisítás és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolja a Dózsa György úti gázolót és két társát, írja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügy lényege szerint a 43 éves vádlott vezetői engedélyét 2016 áprilisában ideiglenesen visszavonták – mivel a közlekedési pontjai elérték a 18 pontos értékhatárt –, és utánképzést írtak elő számára. A vezetői engedély visszaadásának feltétele 6 órás előadáson való részvétel, feladatsor és a forgalmi vizsga sikeres teljesítése volt.

A vádlott felkeresett egy általa addig nem ismert személyt, akiről tudta, hogy hamis vezetői gyakorlatot igazoló dokumentumokat készít és közölte, hogy

bármekkora összeget hajlandó fizetni azért, hogy soron kívül visszakapja a jogosítványát.

A férfi ezután közvetítőként fellépve találkozott egy barátjával, aki – valótlanul – vezető beosztású rendőrre és a vizsgaközpontban dolgozó ismerősére hivatkozva 600.000 forintért segítséget ígért.

A vádlott a közvetítőn keresztül 300.000 forintot adott azért, hogy a meg nem nevezett személyek a hivatali kötelességük és a jogszabályi rendelkezések megszegésével járjanak el az érdekében úgy, hogy az előírt kötelezettségeket ne kelljen teljesítenie és a jogosítványát visszaszerezze.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek