Aktuális

Szándékosan gyújtotta fel házát kilakoltatása előtt a 70 éves rédei asszony? Porig égett a kisgyermekes család leendő otthona

Bors

Létrehozva: 2020.11.18.

Óriási bajba került egy háromtagú család, akiknek a nemrég vásárolt háza a beköltözés előtt néhány nappal égett ki teljesen. Vajon a tüzet tényleg a kilakoltatás alatt álló korábbi lakó okozta?

A Kuthi család számára az idei év még kimondottan jól indult. Januárban 4 millió forintért sikerült hozzájutniuk egy jó állapotban lévő házhoz a Komárom-Esztergom megyében található Rédén, de az élet közbeszólt, és az otthonuk váratlanul leégett. Az árverésen vásárolt parasztház lakhatatlanná vállt, most egy húsz négyzetméteres szobában kell meghúzniuk magukat.

– Természetesen hitelt kellett felvennünk, a ház azonban kifejezetten jó állapotban volt, hat-hét évvel ezelőtt teljesen felújították, így gyakorlatilag beköltözhető volt, csak a holminkat kellett volna magunkkal vinni mondta a családfő a Kisalföldnek. Attila hozzátette: az ingatlant a tulajdonosnak azért kellett eladnia, mert nem tudták törleszteni a hitelt.

Az ingatlan átvételére a koronavírus miatt az év elején nem kerülhetett sor, a rendkívüli helyzet miatt ugyanis senkit nem lakoltathattak ki. A tulajdonos egyébként egy 70 éves idős asszony, aki a nyugdíjából nem tudta törleszteni a fia által felvett hitelt. A végrehajtás következő dátuma szeptember elején lett volna, az utolsó, végleges időpont pedig október 13-án. Négy nappal előtte azonban felcsaptak a lángok.

Október 9-én hajnali fél ötkor érkezett bejelentés, hogy a földszintes parasztház kigyulladt. Az ingatlant előbb két, majd négy, végül öt vízsugárral oltották a tűzoltók. A tűz keletkezésekor egy gázpalack is felrobbant. Az idős hölgy a telek hátsó részéről került elő, ő is megsérült.

– Nem szeretnék senkit sem gyanúsítani, azonban a néni többeknek is azt mondta a faluban még a nyár folyamán, hogy fel fogja gyújtani a házat. A szomszédok pedig a tűzeset előtt napokon keresztül kopácsolást hallottak, mint később kiderült, leverték a falakról a vakolatot. A ház jelenleg teljesen lakhatatlan – tette hozzá a Kisalföldnek Kuthi Attila.

Mint mondta, amennyiben a végrehajtó hibázott, akkor a vételár visszajár, bár a közel 400 ezer forintos vagyonszerzési illetéket így is, úgy is ki kell fizetnie. Amennyiben a bíróság úgy dönt, hogy a végrehajtó nem hibázott, akkor teljes egészében elbukták a 3,9 millió forintot. A családfő jelenleg a nővérééknél lakik a párjával és az egyéves kisfiukkal. A deltahirek.hu szerint a háztűzzel összefüggésben rongálás miatt folyik büntetőeljárás.

A család az emberek segítségét kéri egy új élet reményében. Aki anyagilag segítene, az alábbi bankszámlaszámon megteheti: 10402032-86755252-53721044.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek