Aktuális

Súlyosbodik a helyzet: Újra egészségügyi vészhelyzetet hirdettek Moldovában

MTI

Létrehozva: 2020.11.30.

Ismét egészségügyi vészhelyzet lépett életbe hétfőn Moldovában, miután novemberben a naponta diagnosztizált új koronavírusos esetek száma tartósan átlagosan 1000 fölé emelkedett.

Elmaradnak az országban a sportesemények, bezárnak a színházak, mozik és koncerttermek, nem tarthatnak konferenciákat. Az éttermeknek és kocsmáknak 22 órakor be kell zárniuk. Az összejövetelek létszámát 50 főben korlátozzák. Az intézkedés egyelőre január 15-ig marad hatályban.

Ion Chicu miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján arra figyelmeztette az ország állampolgárait, hogy a moldovai egészségügyi rendszer teljesítőképessége határához érkezett. Felszólította őket, hogy szigorúan tartsák be a járványügyi szakemberek tanácsait a fertőzés elkerülése végett.

"Nagyon nehéz helyzetben vagyunk. A kórházakban gyakorlatilag nincsen szabad ágy. Nincs hová elhelyeznünk a betegeket, már mozgósítottuk az orvostanhallgatókat és minden tartalékunkat"

- mondta.

A 3,5 milliós Moldovában vasárnap 107 017 koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván a hatóságok, és 2290 halálesetet hoztak összefüggésbe a járvánnyal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek