Aktuális

Pokoli tűz Rákospalotán: zokogva könyörgött nagyszülei életéért a 12 éves Balázska

Bors

Létrehozva: 2020.11.24.

Forrás: Országos Katasztrófavédelem

Zokogva könyörgött nagyszülei életéért a 12 éves Balázska, akit nagypapája és nagymamája a saját élete árán mentett meg az újpalotai háztűzben. Ilonka nénit és Gyuri bácsit hősként gyászolják a környéken. 

– Fantasztikus emberek voltak, a légynek sem ártottak, főleg nem annak az embernek. Mindig türelmesek voltak vele, várták, hátha rendbe jön, ahogyan Elemérék is – mondta egy környékbeli.

– Nagyon aggódunk Balázsért is, hiszen neki a nagyszülei voltak a családja, az anyukája lemondott róla. Imádta Gyurkáékat, őket tekintette a szüleinek, velük élt, mióta csak megszületett. A nagyszülők is imádták a kisfiút, nagyon büszkék voltak rá, és megadtak neki mindent, amit csak tudtak, sokat dolgoztak, hogy Balázska semmiben ne szenvedjen hiányt – tette hozzá szomorúan.

Elmondta, hogy a tulajdonos családját is megviselték a történtek:

– Elemér mindig is tisztességes vállalkozó és ember volt. Mindent megtett, hogy kimenekítse Ilonkáékat, reméljük, hogy nem magát hibáztatja a történtekért, mert nincs oka rá. Így is szörnyű lehetett, hogy végig kellett néznie mindezt – szögezték le.

Balázska azóta is kórházban van, megfigyelés alatt, a kisfiú ugyanis könnyebben sérült és szén-monoxid mérgezést kapott, de fizikailag rendbe fog jönni.

– A kisfiú állapota kielégítő. Pár napot bent lesz a kórházban, de hála istennek, jó egészségi állapotnak örvend – erősítette meg Gál Sándor.

Hogy mi lesz a fiú sorsa, azt egyelőre nem tudni, vélhetően rokonokhoz vagy nevelőszülőkhöz kerül majd.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek