Aktuális

Károly körúti tragédia – Jogsi nélkül száguldott a halálba a Kismenők sztárja

Kóré Károly

2020. november 3. kedd 04:00

Népszerű tehetségkutatóban tűnt fel az a 17 éves fiú négy évvel ezelőtt, aki vasárnap hajnalban szörnyethalt Budapesten, a Károly körúti autóbalesetben. Az anyós­ülésen ülő 14 éves barátját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Attila jogosítvány nélkül vezetett. A család fájdalma mérhetetlen.

Attila szerette az életet, még ha nem is volt hozzá mindig kegyes. Nehéz gyermekkor állt mögötte, és még kimagasló tehetsége sem hozta meg számára a vágyott jólétet. A TV2 Kismenők című műsorában tűnt fel, ahol Gáspár Laci Hagyd meg nekem a dalt című slágerével robbantott nagyot. A zsűriben ülő Hajós András tátott szájjal hallgatta a produkciót, és rögtön meg is jegyezte, milyen szép hanggal áldotta meg őt a sors.

Szeretném azt mondani Attilának, hogy én tudom, hogy ott van valami a hangjában, és fogjuk még hallani – mondta a zenész.

Az akkor még kisfiútól Ördög Nóra műsorvezető is elolvadt, a dal sikeres előadása után kedvesen megölelte a felfedezettet. A rokonok között több zenész is akad, ezért Attilának szinte a vérében volt a zene. Természetesen felhívtuk a műsorvezetőnőt, aki már értesült a tragédiáról, ám nem szeretett volna nyilatkozni.

Hajnalban indultak haza a barátjával

Attila édesapja vidéken tartózkodott, édesanyja pedig egyéb okokból nem tudta ellátni a felügyeletét, ezért rokonoknál lakott. Szombaton egyesek szerint egy barátjuk születésnapi buliján vett részt, mások viszont azt mondják, hogy a társaságával otthon tartózkodott és egy halloweeni mulatságot tartottak. Az mindenesetre tény, hogy bár jogosítvánnyal még nem rendelkezett, hajnalban haza szerette volna vinni a 14 éves barátját egy idős autóval. Mivel fáradtak voltak, sietett, nagy sebességet választott, így a Károly körúton, az Astoriánál belerohant egy villanyoszlopba. Az autó totálkárosra tört. Az is a csodával határos, hogy a mellette ülő kiskorú nem halt meg a helyszínen. Attila nem volt ilyen szerencsés, ő az orvosok minden erőfeszítése ellenére életét vesztette.

Érte virrasztottak a baleset helyszínén

Vasárnap éjjel roma szokás szerint virrasztók jelentek meg a tragédia helyszínén. Attilának igen népes rokonsága volt, szeretetben nem szenvedett hiányt.

Mindenképpen írja meg, hogy semmi nem igaz a sok rágalomból, ami a neten elterjedt! Attika nem ivott vezetés előtt – mondta a fiú egyik nagynénje. Hogy mi vezetett a balesethez, azt szakértői vizsgálat során derítik ki a nyomozók. – Szeretnénk kérni a rendőrséget, hogy mutassa be nekünk a térfigyelő kamerák képeit! Csak úgy tudjuk elképzelni, hogy Attika kikerült egy járókelőt, és azért csapódott az oszlopba! Nem kérünk pénzt, nem kérünk kártérítést,   csakis az igazság érdekel bennünket! Mindenképpen tudni szeretnénk, hogy mi történt – szögezte le a közeli hozzátartozó, majd Attila egy barátja vette át a szót.

Nála jószívűbb gyerekkel soha nem találkoztam, és talán már nem is fogok! Az utolsó rágógumiját is megosztotta bárkivel – fogalmazott a Ginóként bemutatkozó fiatal, mi­közben kedvese, Panni élénken bólogatott.

Hogyan ülhetett a volán mögé?

Az unokatestvérek értetlenül állnak a tragédia előtt.

Sokan vezetnek jogosítvány nélkül, de Attikának nem lett volna szabad megengedni, hogy volán mögé üljön. Sokkal többre lett volna hivatott, mint az a 17 év, amit eltöltött ezen a világon. Rendes gyerek volt, és nem szeretnénk, ha bárki is őt okolná a történtek miatt. Már csak abban bízhatunk, hogy a kis barátja felépül – csuklott el az egyik lány hangja.

További cikkek

Búcsú

Végső búcsú: Utolsó útjára kísérik Dobos Attilát – fotók

Politika

György István: Kifejezetten sikeresek voltak a januári oltási akciónapok

Ez is érdekelhet

zaol.hu

Piros bikiniben pihent a jakuzziban a hévízi szépség

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

life.hu

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó megmutatta 17 éves lányát: Emma kész nővé cseperedett - Fotó

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

duol.hu

A zebrán gázoltak el egy dunaújvárosi hölgyet

origo.hu

Elrontott plasztikai műtét miatt évek óta nem tudja lecsukni a szemeit egy férfi

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Köszönet a horvátoknak, hogy nyertek Izland ellen!”

vg.hu

Több száz falusi kisboltot épít át a Coop

mandiner.hu

Márki-Zay Péter „csacsiságot” beszélt: nem zárták be, és nem is tervezik bezárni a traumatológiát Szombathelyen

life.hu

Gregor Bernadett barátja megszólalt: "Nevezzük akárminek ezt a kapcsolatot, ez kialakult"

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben