Aktuális

Inspiráló Színésznő Díjat kapott Hollywoodban Goztola Kristina – videó

Bors

Létrehozva: 2020.11.10.

Rövid időn belül négy nagy nemzetközi elismerést kapott Goztola Kristina színésznő és Halmi Péter rendező Le Collier című alkotása. Előbb az indiai filmgyártás fellegvárában, Bollywoodban, a világ egyik legnagyobb filmfesztiválján két díjat is nyert, majd a Sweden Film Awards-on kapta meg a Legjobb képi világ díjat a francia-magyar kooprodukcióban készült misztikus dráma. Most pedig a Los Angeles Film Awards-on is nyert a mű egy különleges díjat, sőt az idei Sweden Film Awards-on Goztola Kristina a Legjobb színésznő díjat is megkapta a Les Recherches Continuent (magyarul: Engedj el!) című filmjében nyújtott alakításáért. 

Az alkotás eredetileg Cannes-ban debütált volna, de mivel elmaradt a filmfesztivál, elsőként a Bangalore Rövidfilm Fesztiválon vetítették le nyáron. Európában először a Sweden Film Awards-on láthatta a közönség júliusban, mi több, itt díjazták is a film képi világát, majd másnap, a Rome Prisma Independent Film Awards-ot is megjárta az alkotás.

Az igazán nagy elismerések eztán érkeztek: a Le Colliert nemcsak, hogy beválogatták a világ egyik legnagyobb filmfesztiváljára Mumbai-ban, de az Indo-Global International Film Festival-on kisjátékfilm kategóriában elhozta a legjobb rendezésért járó díjat és a zsűri különdíját is.  Ezt követően a Jane Austen Nemzetközi Filmfesztiválon, a Hollywood Gold Awards-on és Madrid Film Awards-on került döntőbe.

A héten pedig a Los Angeles Film Awards-on (LAFA) – amely az IMDb által kvalifikált fesztivál - díjat is kapott ismét, magyarra fordítva az

Inspiráló Színésznő a Filmben Díjat. 

A film főszereplőjét, Maiat Kristina alakítja. A történet szerint a gyönyörű olasz nő Párizsba érkezik. Esténként felolvas Michelnek, egy öreg vak embernek. Maia megtudja, hogy a férfi egy sokat érő nyakéket rejteget. A lány az ékszer megszállottja lesz. A film Maia lelki vívódásának szürreális képe. A kisjátékfilm műfaja: misztikus dráma, amelyben a vizualitás és a zene kap hangsúlyt. A LAFA zsűrije döntését úgy indokolta, hogy a filmben Kristina játéka a női szépség és báj hatalmas erejét képvisel. Hozzáfűzték, hogy Maia karaktere a filmben – Kristina alakításában - helyes irányt próbál mutatni fiatal lányok számára.

Goztola Kristina már több, mint 70 nemzetközi filmben forgatott, és a mostani már a sokadik, aminek a producere is. A kisjátékfilmet idén januárban forgatták Párizsban, francia stábbal és színészekkel, köztük Eric da Costa színművésszel, aki Monica Bellucci unokatestvére. Érdekesség, hogy a filmet Kristina párja, Halmi Péter írta és rendezte, neki ez az első francia rendezése.

Az idei Sweden Film Awards-on Kristina a Legjobb színésznő díjat is megkapta a Les Recherches Continuent (magyarul: Engedj el!) című filmjében nyújtott alakításáért. Jelen állás szerint a művésznő és rendező párja idén még forgat, decemberben Párizsban veszik fel új filmjük, egy romantikus dráma jeleneteit.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek