Aktuális

Hihetetlen történettel állt elő az Ilonka néni és Gyurka bácsi halálát okozó újpalotai gyújtogató - ezt mondta elfogása után

Bors

Létrehozva: 2020.11.25.

Letartóztatták a brutális újpalotai gyújtogatással vádolt M. Andrást. A férfi fellebbezett a döntés ellen, úgy tudjuk, nem ismerte be tettét.

Forrás: Katasztrófavédelem

Mint arról a Bors is írt, az újpalotai Pázmány Péter utcában lévő lángoló melléképülethez hétfőn hajnalban riasztották a rendőröket. A kiérkező katasztrófavédők a tűzből még ugyan kihozták az ott lakó 60 éves házaspárt, Ilonát és Györgyöt, azonban életüket már nem tudták megmenteni. György a helyszínen, Ilonka a kórházban vesztette életét. Egyedül unokájuk, a 12 éves Balázska élte túl a tragédiát, akit nagypapája az utolsó pillanatban kimenekített a tetőre.

Kiderült, hogy a tüzet a gyanú szerint a velük élő munkatársuk, az alkoholgondokkal küzdő M. András okozta, aki bosszúból gyújthatta fel az épületet, miután főnöke – a folyamatos ittassága miatt – kirúgta. A férfi elmenekült a helyszínről, aznap délelőtt elfogták, még ekkor is részeg volt.

A férfi a rendőrségen nem tett vallomást, a mai napon tartott előzetes tárgyalásán azonban 30 napra letartóztatták.

Ez is érdekelheti!

Sokkoló részletek: még elfogásakor is részeg volt az idős házaspár halálát okozó újpalotai gyújtogató

Anyukája lemondott az rákospalotai háztűzben nagyszüleit elvesztő 12 éves Balázskáról - mi lesz most vele?

Kegyetlen bosszú vezérelhette az rákospalotai gyújtogatót

Úgy tudjuk, hogy a férfi tagadta tettét, és azt állítja, hogy a tüzet egy fatüzelésű kályha okozhatta, így fellebbeztek a döntés ellen.

Információink szerint András azt is tagadta, hogy szándékosan elmenekült volna, szerinte csak a részegsége miatt kódorgott a kerületben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek