Aktuális

Három hét alatt két halszörnyet fogott ki – Mágnesként vonzza a harcsákat Andor

Munkatársunktól

Létrehozva: 2020.11.23.

Valóságos horgászturizmus alakult ki annál a gyáli tó­nál, ahol egy hobbipecás, Bozsányi Andor nemrég egy két és fél méteres harcsát fogott ki. Azóta jobbnál jobb profi horgászok próbálkoztak a Sós-tónál halszörnyek kifogásával, de senkinek nem sikerült még csak ha­sonló méretűt sem megakasztania. Andor azonban a napokban ismét ellátogatott a helyszínre, s lám: újra megtörtént 
a csoda.

– Hosszú idő után mentem le először pecázni, s kevesebb mint tíz perc alatt, az ötödik dobásra egy újabb óriásharcsa akadt horogra. Ezúttal egy óra tíz percig tartott a fárasztás, de már rutinosan sikerült kiemelni a partra. A múltkori fogást megfelelő mérleg hiányában nem tudtuk le­mérni, de tanulva az esetből a tógazda beszerzett egyet, ami akár száz kiló fölött is képes le­mérni a fogást.

Ez a harcsa tehát már biztosan 62 kilót nyomott és 222 centis volt

– mesélt büszkén a Pest megyei rekordnak számító fogásáról a Borsnak Andor, aki a hal fárasztása közben úgy kifá­radt, hogy napokig izomláza volt utána.

Mint arról beszámoltunk: a szi­getszentmiklósi horgász azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a tógazdától kapott kölcsönbottal kifogott nemrég egy tórekordnak számító 246 centis óriásharcsát.

– Rengeteg e-mailt kapok mostanában, amiben arról érdeklődnek ismeretlen emberek, hogy mikor szervezek horgásztábort, ahol tanulhatnának tőlem. De sokan felajánlják azt is, hogy fizetnek egy bizonyos összeget egy napra, csak hadd lehessenek mellettem a horgászat közben, nekem pedig nem kell mást tennem, csak szereljem fel a horgászbotjukat – magyarázta la­punknak nevetve a férfi.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek