Aktuális

Gyilkosság Rákospalotán: hangos zene miatt ölt az ukrán

Bors

Létrehozva: 2020.11.05.

Tucatnyi nyomozó lepte el tavaly augusztusban a fővárosi XV. kerületben lévő Zrínyi utcát, miután az egyik házban egy 51 éves férfi összeszurkált holttestére bukkantak. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy gyilkosság történt, az elkövető felkutatására pedig hajtóvadászatot indítottak.

A helyszínen gyorsan kiderült, hogy a gyilkosság egy munkásszállón történt, de akkor még nem lehetett tudni, pontosan min veszhettek össze a felek.

Három ukrán származású férfi is élt velük, akik előző este tömény alkoholt vásároltak. A saját kedvenceik mellett olyat is vittek, amit az áldozat szeretett fogyasztani. Az ivás közben veszhettek össze valamin

mondta munkatársunknak egy közeli boltos a gyilkosság napján.

Ez is érdekelheti!

Elfogtak három férfit a rákospalotai gyilkossággal összefüggésben

Gyilkosság Rákospalotán – Ivás közben veszhettek össze valamin

Beismerte tettét a rákospalotai gyilkosság gyanúsítottja

– Az áldozat jóravaló, kedves ember volt, a légynek sem tudott volna ártani. Az egyik ukrán viszont kifejezetten agresszívan, gorombán viselkedett – tette hozzá egy utcabeli.

Néhány órával később közleményt adott ki a rendőrség, amiből kiderült, hogy az esettel összefüggésben három ukrán férfit a határ menti Lónyánál sikerült elfogni. A gyilkossággal gyanúsított 21 éves H. R. később beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyében jövő pénteken tartanak előkészítő ülést a Fővárosi Törvényszéken. A vádiratból kiderül, hogy az áldozat a gyilkosával az egyik este összeszólalkoztak amiatt, hogy a vádlott és társai italozás közben hangosan hallgatták a zenét. Ezután az ukrán férfi minden ok nélkül odament az alvó 51 éves férfihoz – aki ettől felébredt – és több alkalommal késsel megszúrta.

A fiatal elkövető ezután a kést az út szélén lévő kukoricásba dobta, és a vérrel szennyezett ruháitól is megszabadult. Taxival, vonattal és kocsival menekült, azonban a magyar-ukrán határon a hatóságok elfogták.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek