Aktuális

Csehország és Románia is mögöttünk kullog: Magyarország a jobban védekező országok közé tartozik

Bors

Létrehozva: 2020.11.25.

A friss adatok szerint a halálozások tekintetében is jelentősen elmaradunk az európai átlagtól.

A WHO legfrissebb kimutatásai szerint a járvány egészét tekintve Magyarországon az egymillió főre vetített fertőzöttek száma jócskán elmarad az EU-s átlagtól, amivel egyértelműen a jobban teljesítő országok közé tartozunk. Megelőzzük Lengyelországot, Ausztriát, Csehországban pedig több mint kétszer annyian fertőződtek meg, mint hazánkban.

Az új fertőzöttek száma 17 országban csökkent az elmúlt héten, ebből Magyarországon az 5. legnagyobb mértékben. 

Sajnos egész Európában nő a betegségben meghalt emberek száma, ma már minden egymillió emberre 550 halott jut. Lakosságarányt tekintve hazánk jelentősen elmarad az EU-s átlagtól. 

Az áldozatok száma értelemszerűen összefüggésben van a fertőzöttek számával, ugyanakkor míg hazánkban 410 az egymillió főre vetített elhalálozás, addig ugyanez Belgiumban 1364, Spanyolországban 923, de Olaszországban is 852.

Mindemellett figyelmeztető jel, hogy Hollandiában, Romániában és Franciaországban arányaiban is jóval több meghalt beteget regisztráltak, mint Magyarországon. A halálozási statisztikák vonatkozásában a különböző tagállamokban különböző protokollok vannak, de ebben a kérdésben Magyarország a legszigorúbb protokollt alkalmazza.

Mindezeket összevetve Magyarország a jobban védekező országok közé tartozik továbbra is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek