Aktuális

Bizarr: azt állítja, allergiás az elektromosságra – még a saját otthonát sem hagyhatja el

Bors

Létrehozva: 2020.11.16.

Jól ismeri a karantént egy most 48 éves férfi, aki évek óta nem hagyhatja el a lakását különleges és igen ritka betegsége miatt.

Forrás: YouTube

Sokak szerint csak beképzeli, és garantáltan nem az elektromosságra allergiás, a 48 éves volt építőmunkás azonban állítja: az utcára sem tud úgy kilépni, hogy rosszul ne lenne a mobiltelefonokból érkező jelek miatt, és csak speciális festékkel bevont otthonában képes élni. Vajon mi az igazság?

A Rothwellben élő Bruno Berrick kálváriája négy éve kezdődött: a brit férfi folyamatosan gyenge volt, emellett brutális fogyásnak indult. Hamarosan bő 30 kilóval lett könnyebb, az orvosoknak azonban még sejtésük sem volt, hogy pontosan mi okozhatja a bajt. Berrick nagyjából 200 ezer fontot (átszámítva közel 80 millió forintot) költött arra, hogy ottani és külföldi szakembereket keressen fel, különböző vizsgálatokat végezzenek el rajta – míg végül valaki megállapította: elektromágneses hiperérzékenységben szenved.

Noha a nagy többség szerint ez egy nem létező betegség, Berrick állítja: ő az élő bizonyíték, hogy ilyen igenis van.

– A tévében és az újságokban azt mondják, csak 5G-idióták vagyunk, meg minden, de ha odaállítasz valaki mellé, akinél mobiltelefon van, vagy felkapcsolsz valamilyen elektromos eszközt mellettem, meglátod majd, mi történik. Senki sem mondhatja, hogy ezeknek a dolgoknak nincs ránk hatása: én vagyok az élő bizonyíték – hangsúlyozta.

Berrick, 34 éves felesége, valamint három gyermekük jelenleg egy olyan házban él, amit speciális festékkel kezeltek, ami kizárja a rádióhullámokat, emellett igyekeznek a lehető legkevesebb elektromos eszközt használni. Délután nem kapcsolnak villanyt, amíg tehetik, nem fűtenek, az olyan dolgok pedig eleve kizártak náluk, mint a mobiltelefon, a számítógép vagy épp a televíziókészülék – írja a Daily Mail.

– Volt internetünk, wi-fink, egy okostévé, minden – és csontsoványra fogytam. 95 kilós, masszív, erőteljes építőmunkás voltam, és hirtelen lefogytam 65 kilóra. Csontkollekció lettem. Hat hónapig feküdtem krónikus gyengeség miatt és senki sem tudta, mi a bajom – idézte fel a férfi.

Gyakorlatilag lenullázta az immunrendszerem. Elkaptam egy csomó fertőzést, és itt vagyunk most: ha van mellettem egy mobiltelefon, majdnem összeesek.

A család jelenleg egy kisebb házikót épít Berricknek télre – a gyerekek miatt ugyanis egyre nehezebb, hogy nem kapcsolhatnak villanyt és nem is tudnak fűteni. Berrick külön házikójában fafűtéses kandalló lesz a tervek szerint – míg a nagy házban végre visszatérhet a XXI. század...

Ez is érdekelheti!

Egy fiatal lány megrázó vallomása: 26 évesen legalább 400 csontom tört el – videó

Ritka betegség miatt nem látja a számokat – bizarr videó

Kis híján belehalt az édesanya a horrorbetegségbe, ami 10 hét alatt a testsúlya felét emésztette fel

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek